Holiday Update - spekukacje

krzyss

Pionier e-mobilności
Widzę po Twoim zdjęciu, że w wersji przed HL przeszycie kierownicy było normalne - jak we wszystkich autach - od wewnętrznej strony wieńca. W Highland jakiś baran zrobił szew od tyłu wieńca kierownicy (tj. od strony szyby) i stylonowe nici orają wewnętrzne części palców. Na początku nawet na to nie zwracałem uwagi ale po dwóch tygodniach stało sie to na tyle uciążliwe, że rozważałem jeździć w rękawiczkach. Teraz jakoś specyficznie trzymam kierownicę ale to rozwiązanie jest do bani.
Obszyj sobie na nowo…

zibizz1

Pionier e-mobilności
Z aktualizacjami i ich ściągąniem i instalacją jest teraz tak że trwają kilka razy dłużej niż było np 2-3 lata temu. Ciekawe czy to dotyczy tylko naszego regionu?
To zależy od aktualizacji, pierwsza 44.30.4 trwała prawie godzinę ale już druga 44.30.5.1 było znacznie krócej, z 10-15 minut maks

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Dziś dłuższa trasa w deszczu. Wycieraczki pracują diametralnie inaczej. Powiedziałbym, że włączają się uwaga … zbyt rzadko 😂
Wersja 44.30.5.1

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Dokładnie potwierdzam - szyba zlana deszczem a wycieraczki stają- symagajz programu ręcznego. Nie wiem czy wpływ na to mogło mieć to że bybylo ciemno

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Dokładnie potwierdzam - szyba zlana deszczem a wycieraczki stają- symagajz programu ręcznego. Nie wiem czy wpływ na to mogło mieć to że bybylo ciemno
Ja jechałem za dnia. Wole tak niż wycieranie na sucho. Kierunek dobry.

dawidgora

Posiadacz elektryka
U mnie teraz jak jest mocny deszcz to pracują za rzadko, a jak praktycznie przestaje padać i wystarczyłoby przetrzeć szybę raz na kilka sekund, to szorują jak szalone i rozcierają brud na szybie. Więc niestety dalej jest nie tak. Wersja softu 2023.44.30.5.1. Dodatkowo, zauważyłem, że w tej wersjim wizualizacje znaków wyglądają jak w... USA :D Już kiedyś tak miałem, przy okazji jakiejś wydanej na szybko łatki - potem poprawili.

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Po aktualizacji do 2023.44.30.5.1 pojawił się hałas spod deski rozdzielczej po dłuższym postoju i podczas jazdy (resetowanie nie pomogło) temp. na zewnątrz 4 stopnie powyżej 0 bez włączonego ogrzewania kabiny (TM3SR+ Q3 2021). Zbieg okoliczności czy awaria?

Przyczyna, wysokie obroty pompy tłoczącej chłodziwo z powodu przegrzewającego się komputera AP.

Bez tytułu.png
Bez tytułu.png

Last edited:

Michal

Moderator
Po aktualizacji do 2023.44.30.5.1 pojawił się hałas spod deski rozdzielczej po dłuższym postoju i podczas jazdy (resetowanie nie pomogło) temp. na zewnątrz 4 stopnie powyżej 0 bez włączonego ogrzewania kabiny (TM3SR+ Q3 2021). Zbieg okoliczności czy awaria?

Przyczyna, wysokie obroty pompy tłoczącej chłodziwo z powodu przegrzewającego się komputera AP.

View attachment 15267
View attachment 15271
Zgłosiłeś na serwis?