Hyundai Inster/Casper wielki mały HIT!

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Gdzieś czytałem że w Citroenie dali "duszy" bo miał to produkować zakład w Trnavie i nie dotrzymali terminów dostaw dla ludzi "na zachodzie" którzy mieli poplanowane pobranie jakichś dotacji na te auta. Pewno wiec będą ratować "duszę" doatawami tam a nie u nas.

Makus

Pionier e-mobilności
Kurde, tylko po co mi trzecie auto w domu :/ Wychodzi na to, że EV6 mi niepotrzebne, bo dookoła komina Inster wystarczy, a na trasę ze zwierzyńcem (i dziećmi) mam diesla.

S

Gość
Ja cały czas pisze że oni produkują elektryczne czołgi na kołach...

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Inster to wspaniale zaprojektowane autko, wydaje się, że walka z e-C3 się zaczyna chociaż cały czas nie jestem pewien jaki system kondycjonowania baterii ma Citroen a jaki ma Hyundai. W naszym klimacie jest to dość istotny czynnik, Cytryna ma baterie LFP a Hyundi NCM, poza tym Inster ma jednak większy zasięg ale też wyższą cenę.

S

Gość
W necie pojawiły się zachęty do zapisów na jazdy próbne Insterem, no to ja - oczywiście! No o dwie panie oddzwaniają z HKP - ale wie pan, dopiero od lutego. Za to Springiem "już" można się przejechać.
Chyba na Bankierze czytałem że najlepszym okresem na zakup elektryka ma być koniec przyszłego roku a to dlatego, że 2025 to nowe restrykcyjne przepisy odnośnie ICE I pod koniec 2025 będą mieli duże parcie na pokrycie "dziury emisyjnej" przez sprzedaż elektryków.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
I pod koniec 2025 będą mieli duże parcie na pokrycie "dziury emisyjnej" przez sprzedaż elektryków
jak tak będzie to może być prawdziwy wysyp ciekawych ofert, a w używkach też może być poruszenie.

S

Gość
Hm.. o V2L, piecu i pompie nie pomyślałem. Ale dla pieca z podajnikiem wystarczy 400W nawet z pompkami.
Spring ma ponoć V2L o 3,7 kW no fajnie...