Hyundai Inster/Casper wielki mały HIT!

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Super. Test po polsku, tablice niemieckie bo Polska tego auta jeszcze nie dostała :ROFLMAO:

kruszon

Zadomawiam się
tak się właśnie zastanawiam nad rozpoczęciem mojej przygody z elektromotoryzacją od tego małego INSTERA. Główną jego rozpatruje ze względu na budżet .
Tylko jak pojechałem do najbliższego salonu to go jeszcze nie ma. A chciałem sobie w nim chociaż usiąść.
Powiedzieli że trzeba czekać gdzieś do połowy marca .
No nic czekamy.....

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
No, obyś się doczekał w rozsądnym terminie. Ja czekam n-ty miesiąc żeby przejechać się eC3 - w salonie już stoją od grudnia, do jazd zero samochodow. Bezczelnie przyznają że czekają aż dopłaty ruszą. Inster w cenie max 100 tys mógłby mieć sens powyżej jest już kupa innych aut. Zresztą bazowy jest właśnie za 99. Ja chyba pójdę w używkę ale póki co zajeżdżam swojego Springa (za 44 :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:)

kb9

Zadomawiam się
No, obyś się doczekał w rozsądnym terminie. Ja czekam n-ty miesiąc żeby przejechać się eC3 - w salonie już stoją od grudnia, do jazd zero samochodow. Bezczelnie przyznają że czekają aż dopłaty ruszą. Inster w cenie max 100 tys mógłby mieć sens powyżej jest już kupa innych aut. Zresztą bazowy jest właśnie za 99. Ja chyba pójdę w używkę ale póki co zajeżdżam swojego Springa (za 44 :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:)
eC3 ciekawy ale nie ma pompy ciepła i tym sobie strzelili w kolano

kruszon

Zadomawiam się
Inster w cenie max 100 tys mógłby mieć sens powyżej jest już kupa innych aut.
Według cennika który mam Inster w wersji SMART ma kosztować 132 k PLN.
A w wyposażeniu ma pompę ciepła i V2L (V2L przyda się w domu jednorodzinnym jak braknie prądu do zasilenia sterownika pieca , rutera, lodówki , bramy garażowej itp...)
Ma też wadę żeby nie było , jest rejestrowany na 4 osoby. W sumie to w 80 % i tak wożę się sam sam
Jak przeglądam te wszytkie oferty to coś sensownego w cennikach zaczyna się tak od 150 kPLN

kb9

Zadomawiam się
Według cennika który mam Inster w wersji SMART ma kosztować 132 k PLN.
A w wyposażeniu ma pompę ciepła i V2L (V2L przyda się w domu jednorodzinnym jak braknie prądu do zasilenia sterownika pieca , rutera, lodówki , bramy garażowej itp...)
Ma też wadę żeby nie było , jest rejestrowany na 4 osoby. W sumie to w 80 % i tak wożę się sam sam
Jak przeglądam te wszytkie oferty to coś sensownego w cennikach zaczyna się tak od 150 kPLN
sprawdziłem dzisiaj finansowanie na osobę prywatną i Hyundai ma dwa:
1. mbank - wynajem do 3 lat - brak możliwości pierwszej wpłaty - brak możliwości skorzystania z dofinansowania :(
2. paribas bank - kredyt 2,3 lub 4 (6%) lata z opcją wykupu - max wpłata pierwsza to 30% czyli przy wersji smart z 17"- 38000 brutto - nie można w pełni wykorzystać dofinansowania. :(

kruszon

Zadomawiam się
Jest jeszcze finansowanie 60/40 i 50/50.
W pierwszym przypadku jest nawet bez procentów i prowizji. Jak rozmawiałem ze sprzedawcą to mi takie coś proponował .
No jest oczywiście warunek ze te 60% musisz wpłacić od razu ale wtedy możesz się załapać na dofinansowanie.
A tak na marginesie to ostatnio wpadło mi w oko renault 5 tylko że ten sam problem co z insterem czyli nie ma go jeszcze w salonach.

Kona EV

Fachowiec
tak się właśnie zastanawiam nad rozpoczęciem mojej przygody z elektromotoryzacją od tego małego INSTERA. Główną jego rozpatruje ze względu na budżet .
Tylko jak pojechałem do najbliższego salonu to go jeszcze nie ma. A chciałem sobie w nim chociaż usiąść.
Powiedzieli że trzeba czekać gdzieś do połowy marca .
No nic czekamy.....
Spokojnie szybko zleci - też czekam aby wziąć jako drugie...