I znowu winny elektryk.

tokwi

Pionier e-mobilności
TVN we wczorajszych serwisach informacyjnych pisał o 3k samochodach elektrycznych..
Młodsze pokolenia uczą, żeby już nie oglądać żadnych mediów,.. a ja ciągle siłą przyzwyczajenia jakoś po staremu,... choć wiem, że dziś wszystkie niebezpośrednie przekazy mają wątpliwą wartość. Oprócz propagandy i ukrytych celów, to wynika też z końca liberalizmu, gdzie można było zrobić, powiedzieć czy doświadczyć czego się chciało, ale zazwyczaj była odpowiedzialność za za słowa i czyny. Dziś mamy jakiś wirtualny socjalizm. Oczekuje się, że panstwo będzie się martwić o dobro każdego, stąd zakazy, ograniczenia i narzucane wytyczne. Jak się coś stanie złego to szuka się gdzie indziej winnego, a w razie czego jest ubezpieczenie i opieka - kilka żyć jak w jakimś wirtualu. Informacji nie ma pełnej tylko - niepełna, niedopowiedziana sugestia lub wręcz manipulacja.
Bez względu na to czy płonący załadunek to były BEV czy ICE w rzetelnej informacji powinien być jeszcze podany Producent i model samochodu, a potem odpowiedzialność redakcyjna za przekaz. Niestety BEV/ICE to też bardzo mocna oś polaryzacji, więc może to i dobrze, że TVN w okresie wyborczym nie zraża sobie większości społeczeństwa - ot taki Machiavellizm

nabrU

Moderator
Płynął z Bermenhaven do Singapuru. Egipt to tylko tranzyt przez kanał Sueski.

A tak dokładnie to rozpoczął podróż w Port of Portbury, UK, potem zawinął do Zeebrugge i dopiero do Bremerhaven.

daniel

Señor Meme Officer
Pod Poznaniem pali się hala magazynowa i podobno zaczęło się od elektrycznego wózka widłowego. :sneaky:
Mamy następny przypadek.

Oczywiście żartuję, bo w jednym artykule jest napisane, że wózek, a w drugim, że nie wiadomo, więc spekulacje tak jak na statku.

pluto

Pionier e-mobilności
Ok. 800 m od mojego domu w ostatni weekend paliła się hala z chemikaliami - musiałem szybko chować Teslę bo inaczej byłoby że zaczęło się od auta elektrycznego ;)
A i bez tego było głośno o tym pożarze w Polsce.

20230722_181418.jpg

ELuk

Pionier e-mobilności
Meleksy nie płonęły przez 40 lat, a teraz zaczynają?
Jakiś wirus auta elektryczne zaraża?
Petro ma nóż na gardle i to jest efekt…
chyba zrozumieli, że w swym poczuciu mocy zbagatelizowali zgrożenie i teraz dopiero otworzyli oczy z przerażeniem…
No i teraz rzutem na taśmę próbują wywrócić stolik.
Jadą po mainstream dlatego te hot newsy np w TVN i GW obok TVP.
Ludzie biedni, lemingi i pożyteczni idioci dadzą się na to złapać…
Niestety…