Dzisiaj tj. 09.05.2023 otrzymałem informację o dotacji. Jednocześnie w mailu jest informacja, że mam dostarczyć cesję polisy AC pomimo jej dołączenia od razu do wniosku. Przesłałem ponownie wskazując w którym punkcie polisy się znajduje. Zobaczymy co dalej.Historia mojego wniosku (osoba prywatna):
1. 29.03.2023 złożyłem wniosek razem cesją na polisie
2. 13.04.2023 dostałem informacje, że wniosek został oceniony pozytywnie pod względem formalnym
3. 20.04.2023 otrzymałem informację o pozytywnym rozpatrzeniu wniosku pod względem merytorycznym i księgowym oraz został przekazany do zatwierdzenia przez Zarząd.
Jak dla mnie sprawa idzie całkiem sprawnie. Zobaczymy dalej…
Nie wiem czy dobrze rozumiem bo też myślałem czy nie warto robić cesję od razu ale chodzi o to, że zrobiłeś cesję a np. uznano by że nie spełniasz warunków, rozumiem Ciebie że chciałeś przyśpieszyć ale gdyby np już zabrakło środków i nie był bys zakwalifikowany w praogramie to potem odkręcanie tego... Więc ma to jakiś sens.Dzisiaj tj. 09.05.2023 otrzymałem informację o dotacji. Jednocześnie w mailu jest informacja, że mam dostarczyć cesję polisy AC pomimo jej dołączenia od razu do wniosku. Przesłałem ponownie wskazując w którym punkcie polisy się znajduje. Zobaczymy co dalej.
Teoretycznie tak. Ale biorąc pod uwagę, że dotację przyznali a cesja już jest, to po co komplikować i dublować się. Chyba, że to stała formuła treści wiadomości i każdy taką dostaje. Zobaczymy co dalej…Nie wiem czy dobrze rozumiem bo też myślałem czy nie warto robić cesję od razu ale chodzi o to, że zrobiłeś cesję a np. uznano by że nie spełniasz warunków, rozumiem Ciebie że chciałeś przyśpieszyć ale gdyby np już zabrakło środków i nie był bys zakwalifikowany w praogramie to potem odkręcanie tego... Więc ma to jakiś sens.
Miałem tak samo. Wysłałem wskazanie cesji i czekam od 21 kwietnia na odpowiedź.Dzisiaj tj. 09.05.2023 otrzymałem informację o dotacji. Jednocześnie w mailu jest informacja, że mam dostarczyć cesję polisy AC pomimo jej dołączenia od razu do wniosku. Przesłałem ponownie wskazując w którym punkcie polisy się znajduje. Zobaczymy co dalej.
Mam nadzieję, że uwiną się z tym szybkoMiałem tak samo. Wysłałem wskazanie cesji i czekam od 21 kwietnia na odpowiedź.
Też dzisiaj dostałem dokładnie to samo - też z mailem o wysłaniu cesji z polisy pomimo, że dołączyłem ją do wniosku.Dzisiaj tj. 09.05.2023 otrzymałem informację o dotacji. Jednocześnie w mailu jest informacja, że mam dostarczyć cesję polisy AC pomimo jej dołączenia od razu do wniosku. Przesłałem ponownie wskazując w którym punkcie polisy się znajduje. Zobaczymy co dalej.
Tak zrobiłem.Też dzisiaj dostałem dokładnie to samo - też z mailem o wysłaniu cesji z polisy pomimo, że dołączyłem ją do wniosku.
W umowie jest, że czas się liczy od przesłania "kompletu dokumentów" - więc udają, że nie dostali, żeby wypłacić później
Dzwoniłem do nich, ale powiedzieli mi że mam wysłać jeszcze raz nawet jeśli cesja była dołączona do wniosku.
No i patrzę, że dotacja dzisiaj już na koncie. Także poszło sprawnie. Jestem mile zaskoczony.Miałem tak samo. Wysłałem wskazanie cesji i czekam od 21 kwietnia na odpowiedź.
Czy ktoś dostał już dofinansowanie po otrzymaniu pozytywnej decyzji o dotacji w maju br. ? U mnie od 9 maja cisza…Dzisiaj tj. 09.05.2023 otrzymałem informację o dotacji. Jednocześnie w mailu jest informacja, że mam dostarczyć cesję polisy AC pomimo jej dołączenia od razu do wniosku. Przesłałem ponownie wskazując w którym punkcie polisy się znajduje. Zobaczymy co dalej.
Już jest.Czy ktoś dostał już dofinansowanie po otrzymaniu pozytywnej decyzji o dotacji w maju br. ? U mnie od 9 maja cisza…
Informację o przyznanej dotacji otrzymałem 21 kwietnia. Cesję polisy przesłałem 1 maja i nadal cisza.Już jest.
Ja liczyłem, że po 3 tygodniach od przesłania cesji będzie przelew. Pomyliłem się tylko o 2 dni. Jak minie 30 dni to dzwon do nich.Informację o przyznanej dotacji otrzymałem 21 kwietnia. Cesję polisy przesłałem 1 maja i nadal cisza.
Wczoraj minął miesiąc. Napisałem do nich maila póki co.Ja liczyłem, że po 3 tygodniach od przesłania cesji będzie przelew. Pomyliłem się tylko o 2 dni. Jak minie 30 dni to dzwon do nich.