To jest właściwie szokujące - ma ktoś pomysł, co z tym można zrobić, ze nie stracić do końca wiary w instytucje tego kraju? Jakiś UOKiK? Ministerstwo? A w long term Banaś? 😂Napisałem do nich maila:
"Dzień dobry,
Proszę o informację co do obowiązujących terminów rozpatrywania wniosków.
Złożyłem wniosek w dn. 5.01.2022, wniosek w tym samym dniu został zarejestrowany i został mu nadany numer .../2022
Niestety, pomimo zapisów w regulaminie, do dnia dzisiejszego nie dostałem żadnych informacji oprócz wiadomości o zarejestrowaniu wniosku."
i dostałem odpowiedź:
"Dzień dobry,
Wnioski o dofinansowanie złożone w naborze wniosków od przedsiębiorców i podmiotów innych niż osoby fizyczne są w trakcie oceny. O wyniku oceny wnioskodawcy będą informowani elektronicznie na adres email wskazany we wniosku.
Departament Transportu Zeroemisyjnego
Narodowy Fundusz
Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej"
czyli w tłumaczeniu: "Wal się frajerze, jak nam się będzie chciało to się tym zajmiemy" - nie wiem czemu mnie ta odpowiedź nie zdziwiła![]()
Ja składałem 14.12.21i to samo - ciszaWidać, że wszystko umarło. Ja mam też wniosek złożony 05.01. Na koniec stycznia dostałem takiego maila:
Dziękujemy za zainteresowanie programem Mój elektryk. Państwa wniosek został zarejestrowany w naszym systemie pod numerem XX/2022 (numer techniczny: XXXXXX) z dnia 2022-01-05 i przekazany do weryfikacji.
Mieli tak naprawdę zgodnie z regulaminem 20 dni na weryfikację.
Uważam, że możnaby zrobić awanturę tam. Czemu wnioski leasingowe złożone w lutym są już rozpatrywane pozytywnie a wnioski do zakupów na firmę za gotówkę leżą bez odzewu... Czyżby zakup za gotówkę był dyskryminowany? Ja składałem pod koniec grudnia 2021. Oczywiście podpisany prawidłowo podpisem kwalifikowanym. Oczywiście dostałem jedynie potwierdzenie przyjęcia wniosku itp... Nic poza tym...Ja składałem 14.12.21i to samo - cisza
Ja też czekam bez odzewu od 05 Stycznia. Mieli na weryfikację 30 dni. Nie odzywam się ponieważ nie zależy mi na czasie. Wolę krócej jeździć z naklejką.Uważam, że możnaby zrobić awanturę tam. Czemu wnioski leasingowe złożone w lutym są już rozpatrywane pozytywnie a wnioski do zakupów na firmę za gotówkę leżą bez odzewu... Czyżby zakup za gotówkę był dyskryminowany? Ja składałem pod koniec grudnia 2021. Oczywiście podpisany prawidłowo podpisem kwalifikowanym. Oczywiście dostałem jedynie potwierdzenie przyjęcia wniosku itp... Nic poza tym...
Tylko chodzi o inflację. Starający się o leasing mają od razy 27000 ulgi. Jeżeli my dostaniemy dofinansowanie za rok to te 27000 będzie warte tyle co 24000 w momencie zakupu auta...Ja też czekam bez odzewu od 05 Stycznia. Mieli na weryfikację 30 dni. Nie odzywam się ponieważ nie zależy mi na czasie. Wolę krócej jeździć z naklejką.