Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

KrzysztofFly

Moderator
Pytanko do "Uszczegółowienie warunków umowy...": czy na tym etapie trzeba złożyć zawiadomienie o cesji polisy podpisaną przez ubezpieczyciela/agenta czy tylko wypełnione zawiadomienie jeszcze bez podpisów (a może coś jeszcze innego)?
Z tego co widzę, to załączają wzór zawiadomienia cesji, ale nie mogę jej całej wypełnić i podpisać, bo nie ma przecież jeszcze podpisanej umowy (a wymagany jest jej nr oraz data).

Przeszukałem wątek ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi
Dzięki.
Ja dołączałem skan polisy AC, z wpisaną cesją. Nie dołączałem tego zawiadomienia. Jeśli masz wpisaną cesję na polisie, to ją po prostu zeskanuj i dołącz, jeśli nie, to podjedź do swojego agenta, niech Ci tą cesję doda i wtedy dołącz przedrukowaną polisę.

ryba

Zadomawiam się
Dostałem dziś maila z informacją (PO USZCZEGUŁOWIENIU JESTEM) Że wniosek oczekuje na złożenie w funduszu - Po telefonie do funduszu dowiedziałem się że : Dalej mam czekać na umowę PODPISANĄ przez 2 osoby z funduszu. Info kiedy to Ja mogę podpisać będzie w osobnym mailu i sprawa 2-ga. Pani twierdziła że UMOWĘ można podpisać przez jednorazowy mSzafir i odesłać MAILEM który będzie w tym mailu którym dostanę info że podpisane przez fundusz. Wątek jest dość długi możliwe ze się powtarzam ale informację mogą się komuś przydać.

tomek268

Zadomawiam się
Dostałem dziś maila z informacją (PO USZCZEGUŁOWIENIU JESTEM) Że wniosek oczekuje na złożenie w funduszu - Po telefonie do funduszu dowiedziałem się że : Dalej mam czekać na umowę PODPISANĄ przez 2 osoby z funduszu. Info kiedy to Ja mogę podpisać będzie w osobnym mailu i sprawa 2-ga. Pani twierdziła że UMOWĘ można podpisać przez jednorazowy mSzafir i odesłać MAILEM który będzie w tym mailu którym dostanę info że podpisane przez fundusz. Wątek jest dość długi możliwe ze się powtarzam ale informację mogą się komuś przydać.
Dostałem takiego maila kilka dni temu i w systemie wtedy powstał nowy numer techniczny. Ciekawe ile im zajmie przesłanie umowy

KrzysztofFly

Moderator
Dostałem dzisiaj mail "Podpisanie umowy w programie Mój elektryk" :)

No i teraz kwestia co dalej, w mailu jest mowa o podpisaniu wniosku przez GWD, stosowny przycisk jest widoczny, jednak aby tam podpisać wniosek trzeba mieć podpis kwalifikowany z aplikacją i interfejsem.
Osobiście wolałbym podpisać jednorazowym, gdyż na co dzień nie potrzebuję używać podpisu kwalifikowanego, więc zakup pakietu podpisów na rok czy dwa lata jest bez sensu.
Do niedawna pisaliście, że przychodziła również umowa w pdf na maila, u mnie jej w wiadomości nie ma, mogę ją pobrać podpisaną poprzez "pobierz wniosek wraz z podpisami użytkownika", tam jest umowa z podpisami dwóch osób z funduszu, no i teraz kwestia czy go podpisać jednorazowym i im odesłać na email? Czy może czekać i prześlą ją również jeszcze na email?
Jak to wyglądało u Was, pytanie szczególnie do osób które podpisywały umowę w ostatnich tygodniach.

acc

Zadomawiam się
Ja podpisałem umowę pod koniec kwietnia podpisem jednorazowym - komuś przede mną się udało i dostał kasę więc i ja spróbowałem. Do dziś niestety kasy nie mam, dzwoniłem już na infolinię wiele razy. Jedno jest pewne - na pewno zaakeptowali taką formę podpisania umowy, bo o to pytałem. Potem kolejnym krokiem była weryfikacja przez nich zabezpieczeń (po raz kolejny) - i u mnie to też przeszło pozytywne. Ale od 18 maja mój wniosek jest w dziale finansowym i czeka na przelew. I nikt nie jest mi w stanie powiedzieć kiedy to nastąpi...

Czy to kwestia niestandardowego procesowania (pdf zamiast podpisania w gwd) to nie wiem... Jak pilnie chcesz kasy to może warto iść oficjalną ścieżką. Mi się nie spieszy, więc cierpliwie czekam... Bo też nie potrzebuję do niczego podpisu kwalifikowanego.

KrzysztofFly

Moderator
Ja podpisałem umowę pod koniec kwietnia podpisem jednorazowym - komuś przede mną się udało i dostał kasę więc i ja spróbowałem. Do dziś niestety kasy nie mam, dzwoniłem już na infolinię wiele razy. Jedno jest pewne - na pewno zaakeptowali taką formę podpisania umowy, bo o to pytałem. Potem kolejnym krokiem była weryfikacja przez nich zabezpieczeń (po raz kolejny) - i u mnie to też przeszło pozytywne. Ale od 18 maja mój wniosek jest w dziale finansowym i czeka na przelew. I nikt nie jest mi w stanie powiedzieć kiedy to nastąpi...

Czy to kwestia niestandardowego procesowania (pdf zamiast podpisania w gwd) to nie wiem... Jak pilnie chcesz kasy to może warto iść oficjalną ścieżką. Mi się nie spieszy, więc cierpliwie czekam... Bo też nie potrzebuję do niczego podpisu kwalifikowanego.
Pobierałeś umowę z GWD? Czy dostałeś na email?

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja zakupiłem kwalifikowany mSzafir. Po podpisaniu czekałem ok 3 tygodni na kasę.
A podpis użyłem jeszcze 2 razy do innych czynności, co ma się marnować 😉

KrzysztofFly

Moderator
Ja zakupiłem kwalifikowany mSzafir. Po podpisaniu czekałem ok 3 tygodni na kasę.
A podpis użyłem jeszcze 2 razy do innych czynności, co ma się marnować 😉
Tak się właśnie zastanawiam, czy też nie kupić. Nie żeby mi się spieszyło z kasą, czekam ponad rok, to i "parę dni" dłużej też mogę poczekać. Może jednak faktycznie jak już kupię ten mSzafir, to i do czegoś innego też się przyda.
Kupowałeś wersję z kartą i czytnikiem? Czy tą wersję mobilną?

Jusand

Posiadacz elektryka
Tak się właśnie zastanawiam, czy też nie kupić. Nie żeby mi się spieszyło z kasą, czekam ponad rok, to i "parę dni" dłużej też mogę poczekać. Może jednak faktycznie jak już kupię ten mSzafir, to i do czegoś innego też się przyda.
Kupowałeś wersję z kartą i czytnikiem? Czy tą wersję mobilną?
Wersję mobilną na 2 lata. Co ciekawe aby aktywować cały ten podpis kwalifikowany potrzeba podpisać go poprzez Profil Zaufany.