Jak tam Wasze wnioski?

KrzysztofFly

Moderator
Orientuje się ktoś czy dofinansowanie 27tys z KDR dla osób fizycznych można dostać w przypadku gdy tylko jeden ze współwłaścicieli ma KDR? Czy też wtedy jest jakaś kombinacja np. na każdego współwłaściciela inna kwota?
Nie wiem czy współwłaściciel przy dofinansowaniu to jest dobry pomysł ;). Ja bym raczej szedł w kierunku jednego właściciela.
Spróbuj poczytać, może jest taki przypadek opisany na stronie programu https://www.gov.pl/web/elektromobilnosc/program-moj-elektryk--pytania-i-odpowiedzi

Navyman

Zadomawiam się
Witam, przygotowuję dokumenty do złożenia wniosku i już na samym wstępie mam małą zagwozdkę, tj. chciałem pobrać dane o swoim samochodzie poprzez usługę mój pojazd w mobywatel. Usługa ta oferuje pobranie danych w formacie PDF aczkolwiek jak tam wejdę i kliknę w zakładkę dane ogólne dla mojej Tesli to wszystko się ładnie wyświetla ale nie ma tam żadnego przycisku "Pobierz PDF". Na stronie 3 tego wątku kolega o nicku cosigliero załączył zrzut ekranu z tej usługi gdzie na stronie o danych o jego samochodzie na samym dole widnieje taki przycisk. Nie wiem czy coś robię źle czy jest to jakaś inna przyczyna (tu się zastanawiam bo w zrzucie ekranu u wspomnianego kolegi pod danymi pojazdu widnieje jeszcze stopka ze sporą adnotacją dotyczącą wygenerowanego raportu a u mnie tego nie ma). Oczywiście można i wydrukować tą stronę i zeskanować ale chciałem to mieć na oficjalnie wygenerowanym formularzu. Patrząc na to jacy są "czepialscy" przy ocenie dokumentów wniosku wolałbym to mieć jak wspomniałem na PDF wygenerowanym przez mobywatel. Z góry dziękuję za podpowiedź w tej sprawie.

W

Warszawa

Gość
Witam, przygotowuję dokumenty do złożenia wniosku i już na samym wstępie mam małą zagwozdkę, tj. chciałem pobrać dane o swoim samochodzie poprzez usługę mój pojazd w mobywatel. Usługa ta oferuje pobranie danych w formacie PDF aczkolwiek jak tam wejdę i kliknę w zakładkę dane ogólne dla mojej Tesli to wszystko się ładnie wyświetla ale nie ma tam żadnego przycisku "Pobierz PDF". Na stronie 3 tego wątku kolega o nicku cosigliero załączył zrzut ekranu z tej usługi gdzie na stronie o danych o jego samochodzie na samym dole widnieje taki przycisk. Nie wiem czy coś robię źle czy jest to jakaś inna przyczyna (tu się zastanawiam bo w zrzucie ekranu u wspomnianego kolegi pod danymi pojazdu widnieje jeszcze stopka ze sporą adnotacją dotyczącą wygenerowanego raportu a u mnie tego nie ma). Oczywiście można i wydrukować tą stronę i zeskanować ale chciałem to mieć na oficjalnie wygenerowanym formularzu. Patrząc na to jacy są "czepialscy" przy ocenie dokumentów wniosku wolałbym to mieć jak wspomniałem na PDF wygenerowanym przez mobywatel. Z góry dziękuję za podpowiedź w tej sprawie.

Navyman

Zadomawiam się
Dzięki bardzo! Aczkolwiek jest problem (mam nadzieję chwilowy) bo po naciśnięciu przycisku "Pobierz PDF" wyskakuje komunikat " The server refused this request because the request URI was too long."

KrzysztofFly

Moderator
Numer wniosku i datę jego złożenia powinieneś otrzymać od firmy leasingowej. W BOS, jak się w ogóle dodzwonisz, odeślą Cię do Finansującego.
Dokładnie tak będzie. Ja w swego czasu dzwoniłem do BOŚ w temacie mojego dofinansowania i niestety zostałem odesłany do kontaktowania się w tej sprawie z leasingiem, gdyż dla BOŚ to oni są stroną, a nie ja i tylko im mogą udzielać informacji.

lorence

Zadomawiam się
Auto kupione 12.2023, leasing PKO, umowa i wszystkie dokumenty do dofinansowania wypełnione w grudniu.
26.03.2024 (wczoraj) wpłynęło dofinansowanie :) (opłata leasingu za transfer 446,77zł)

czyli ok 4 miesięcy w moim przypadku od złożenia wniosku do wypłaty

Last edited:

adamusek

Posiadacz elektryka
Ja dopiero złożyłem wniosek więc ciekawy jestem, z info podają że do 6mc oczekiwania...

faktory

Fachowiec
Dobrze, że złożyłem wniosek od razu z tymczasowym dowodem mimo wymaganego pełnego. Po kilku dniach wrócił mail z prośbą o korektę. Okazało się, że podczas rejestracji Tesli omyłkowo wpisano niewłaściwą "datę pierwszego właściciela" - tej informacji nie ma w dowodzie ale jest głębiej w CEPiKu i fundusz to sprawdza. Zamiast daty faktury wpisano datę która jest przy planowanej dacie odbioru (nie wiem po co w ogóle Tesla umieszcza tę informację na fakturze). Dzięki temu przy odbiorze pełnego dowodu skorygowano tę datę i teraz już "Wniosek został oceniony pozytywnie podczas oceny formalnej".