Jak tam Wasze wnioski?

mmm

Fachowiec
Wydawało mi się, że od "daty zakupu", ale najwyżej... ta naklejka może 2 lat nie wytrzymać i odpaść w myjni, trzeba będzie wozić w bagażniku drugą i przyczepić gdy tylko zauważę że poprzedniej nie ma...

Piernik

Posiadacz elektryka
Wydawało mi się, że od "daty zakupu", ale najwyżej... ta naklejka może 2 lat nie wytrzymać i odpaść w myjni, trzeba będzie wozić w bagażniku drugą i przyczepić gdy tylko zauważę że poprzedniej nie ma...
Z tego co czytałem to chyba najlepszym miejscem zgodnym z programem, jest prawe przednie nadkole.
No bo kierowca widzi najczęściej auto z lewego boku, tyłu a i przodu.
Więc jak tam się odklei to skąd będzie wiedzieć ;)

pluto

Pionier e-mobilności
Z tego co czytałem to chyba najlepszym miejscem zgodnym z programem, jest prawe przednie nadkole.
No bo kierowca widzi najczęściej auto z lewego boku, tyłu a i przodu.
Więc jak tam się odklei to skąd będzie wiedzieć ;)

Ja się zastanawiałem nad lewym przednim nadkolem bo wg. mnie jest najmniej widoczne podczas jazdy autem. Naklejka już zamówiona więc może na wiosnę (po roku od zakupu auta) uda się sfinalizować całe przedsięwzięcie.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Taaa, ja dostałem info o akceptacji i prośbę o cesję ubezpieczenia 3.11 (wniosek z 15.07). Po 2 dniach przesłałem im aneks do umowy ubezp. i... zero odezwu - nawet nie potwierdzili odbioru maila.
Uzupełnienie wniosku powinieneś zrobić przez generator, nie mailem.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ja się zastanawiałem nad lewym przednim nadkolem bo wg. mnie jest najmniej widoczne podczas jazdy autem. Naklejka już zamówiona więc może na wiosnę (po roku od zakupu auta) uda się sfinalizować całe przedsięwzięcie.
Jak jedziesz autem, to ze środka raczej ciężko zobaczyć naklejkę, gdziekolwiek ją nakleisz ;-P

Piernik

Posiadacz elektryka
Rozumiem że "zielony samochód"

Terminy z regulaminu:

Rozdział III
Etapy rozpatrywania wniosku
§ 3 Na poszczególne etapy rozpatrywania wniosku przewiduje się następującą liczbę dni roboczych:
1) rejestrowanie wniosku – do 3 dni od daty wpływu wniosku;
2) ocena wniosku wg kryteriów dostępu – do 3 dni od daty rejestracji wniosku;
3) uzupełnienie przez wnioskodawcę brakujących informacji i/lub dokumentów, wymaganych na etapie oceny wg kryteriów dostępu – do 5 dni od dnia otrzymania wezwania przez wnioskodawcę2 ;
4) ponowna ocena wniosku wg kryteriów dostępu – do 3 dni od daty rejestracji skorygowanego wniosku;
5) ocena wniosku wg kryteriów jakościowych dopuszczających - do 17 dni od dnia zakończenia oceny wg kryteriów dostępu;
6) uzupełnienie przez wnioskodawcę brakujących informacji i/lub dokumentów, wymaganych na etapie oceny wg kryteriów jakościowych dopuszczających – do 7 dni od dnia otrzymania wezwania przez wnioskodawcę 3 ;
7) przed podpisaniem umowy o dofinansowanie, NFOŚiGW zastrzega możliwość wezwania wnioskodawcy w celu uszczegółowienia warunków dofinansowania – do 10 dni od daty zakończenia oceny wg kryteriów jakościowych dopuszczających; Proces uszczegółowienia warunków umowy odbywać się będzie w formie elektronicznej za pomocą dedykowanego systemu informatycznego udostępnionego przez NFOŚiGW lub za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres e-mail wskazany we wniosku o dofinansowanie);
8) uchwała o dofinansowaniu przedsięwzięcia - do 13 dni od zakończenia oceny wg kryteriów jakościowych dopuszczających lub zakończenia uszczegółowienia warunków dofinansowania;
9) przygotowanie i podpisanie umowy o dofinansowaniu przedsięwzięcia - do 16 dni od dnia podjęcia uchwały przez Zarząd NFOŚiGW.

Zagrało może chociaż tak komuś?
Sam się akurat interesuje "mój elektryk" ale to dopiero startuje.
A chciałbym wiedzieć czego można się spodziewać ;)

mmm

Fachowiec
Uzupełnienie wniosku powinieneś zrobić przez generator, nie mailem.
To nie jest uzupełnienie wniosku ale kolejny krok procedury. I jeżeli piszą o przesłaniu mailem w odpowiednie miejsce, to tak też robię. W GWD nie ma na to nawet miejsca (ba! szkic wniosku jest już teraz umieszczony na jakimś sharepoincie gdzie indziej).

consigliero

Pionier e-mobilności
To gdzie taką naklejkę się zamawia?