Jak to/tamto działa, porady użytkowników

less

Posiadacz elektryka
Ja max XL i na 6A też samochód pokazuje około 2,3 kWh. Co ciekawe w takim ustawieniu na EVSE pokazuje że auto pobiera niecałe 200W

pbr

Posiadacz elektryka
dzięki, ale nie widzę jaki amperaż masz przy poszczególnych zdjęciach, czy dobrze się domyślam że te 2,7kw to jest dla 6A ? Wtedy by było tak jak u mnie że z 2 faz tylko ciągnie i wychodzi że "ten typ" tak ma ?

W sumie istotne też jest przy jakim napięciu są te moce, możesz podać ?
Bo to ostatnie zdjęcie z 9,9kw to wychodzi chyba dla 16A ale wtedy napięcie by było tylko 206v ?

U mnie w domu jest tak:
6A i 230V daje 2,7kw
8A i 230V daje 5,4kw
10A i 230V daje 6,9kw
12A i 230V daje 8,2kw
16A i 230V daje 10,9kw
U mnie podobnie na 6A tak jakby jest o jedna fazę mniej i bierze 2x230Vx6A=2,7kW, ale już przy 7A leci normalnie z trzech faz 4,8kW

pawelbdg

Zadomawiam się
Po zmianie zegarka na nowszy model z którego mogę dzwonić pojawił mi się problem: wsiadając do auta i wybierając albo odbierając jakiś numer z kierownicy samochodu telefon w losowy sposób łączy mnie przez albo zegarek albo samochód albo przez telefon. Czy macie u siebie podobnie? Czy można nadać priorytet zestawu głośnomówiącego dla auta?
Redmi note 12pro
Huawei wath gt4

kiki111

Fachowiec
Miałem taki problem chyba jeszcze w poprzednim samochodzie i chyba przy takim zestawie producentów (inne modele), wkurzało niesamowicie, nie pamiętam czy sobie z tym jakoś poradziłem (na pewno w pierwszej fazie jak gdzieś dalej jechałem to rozłączałem zegarek). Pomogła zmiana telefonu.

andrzejkla

Zadomawiam się
Po zmianie zegarka na nowszy model z którego mogę dzwonić pojawił mi się problem: wsiadając do auta i wybierając albo odbierając jakiś numer z kierownicy samochodu telefon w losowy sposób łączy mnie przez albo zegarek albo samochód albo przez telefon. Czy macie u siebie podobnie? Czy można nadać priorytet zestawu głośnomówiącego dla auta?
Redmi note 12pro
Huawei wath gt4

Mam ten zegarek i telefon POCO.
Miałem problem na początku.
Ale jakoś ustawiłem, że teraz odebrane połączenie w aucie łączy z głośnikami w aucie. Jak raz zadziałało poprawnie to już teraz jest OK. Wybrane połączenia również.

Najnowsze dyskusje