U mnie nigdy nie było opcji włączenia dogrzewania fotela (albo nigdy nie zauważyłemCześć, mam problem z włączeniem grzania przez app. Wydaje mi się że mam wszystko włączone jednak nie włącza się grzanie fotela (w lato wentylacja się włączała) ma ktoś pomysł czemu ta opcja nie działa?
Też nie mam takiej opcji a szukałem. Nie mam też żadnych aktualizacji kia connect do pobrania.U mnie nigdy nie było opcji włączenia dogrzewania fotela (albo nigdy nie zauważyłem). Pytanie też czy jest to potrzebne bo o ile nagrzanie kierownicy trochę trwa to podgrzewanie fotela to kwestia kilkudziesięciu sekund od włączenia to ciepła.
U mnie w domu idzie tak:Dajcie znać jak to u Was jest ponieważ ostatnio zauważyłem że przy ładowaniu trójfazowym z natężeniem 6 amper jest moc ładowania 2,7kw zamiast około 4,1kw czyli wychodzi że jest to dwufazowe ładowanie. Macie tak samo ? Ile u siebie obserwujecie ? Bardzo rzadko u siebie z takiego natężenia prądu korzystam ale zastanawiam się czy nie zgłosić się z tym do ASO.
Warto dodać że przy wyższych ustawieniach natężenia prądu wszystko jest ok.
Widziałem że na youtube na kanale na prad po polsce jeden z uczestników też to zaobserwował. Natomiast mówił że w starym eNiro dla 6A jest ok.
dzięki, ale nie widzę jaki amperaż masz przy poszczególnych zdjęciach, czy dobrze się domyślam że te 2,7kw to jest dla 6A ? Wtedy by było tak jak u mnie że z 2 faz tylko ciągnie i wychodzi że "ten typ" tak ma ?U mnie w domu idzie tak:
Niestety nie mam jak zmierzyć. GC-habu od kia też nie pokazuje tych danychdzięki, ale nie widzę jaki amperaż masz przy poszczególnych zdjęciach, czy dobrze się domyślam że te 2,7kw to jest dla 6A ? Wtedy by było tak jak u mnie że z 2 faz tylko ciągnie i wychodzi że "ten typ" tak ma ?
W sumie istotne też jest przy jakim napięciu są te moce, możesz podać ?
Bo to ostatnie zdjęcie z 9,9kw to wychodzi chyba dla 16A ale wtedy napięcie by było tylko 206v ?
U mnie w domu jest tak:
6A i 230V daje 2,7kw
8A i 230V daje 5,4kw
10A i 230V daje 6,9kw
12A i 230V daje 8,2kw
16A i 230V daje 10,9kw
podejrzewam że masz poziomy: 6A, 12A i 16A ze względu na zbliżone moce ładowania jak napisałem i wychodzi że u Ciebie przy najniższym poziomie też jest 2,7kw czyli z dwóch faz zmiast 3 się ładuje. Wychodzi więc że trzeci przypadek tak ma, (ja, osoba z youtube i u Ciebie), więc śmiem twierdzić że ten typ tak ma.Niestety nie mam jak zmierzyć. GC-habu od kia też nie pokazuje tych danych