Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Donald Tusk to pirat drogowy. Jedyne za co się zabrali w rządzie to rowerzyści (bo przecież to oni zabijają tysiące osób rocznie na drogach), weszło zmuszenie 16latków do kasków. Widać, że tych swoich tłustych zadów na rowerach nie sadzają zbyt często.
Nawet dziś robiłem szybki trening szosą i oczywiście w kasku. Ale do teatru wczoraj z żoną jechaliśmy bez kasków i tak jeździ 99% Holendrów, a oni chyba mają w tym większe doświadczenie niż taki Kosiniak rozwodnik Kamysz (co szybkie rozwody za porozumieniem stron zablokował).

Nieuchronność kary nie dotyczy nawet za chwalenie się jazdą 390 kmh na obwodnicy Warszawy.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Nawet dziś robiłem szybki trening szosą i oczywiście w kasku. Ale do teatru wczoraj z żoną jechaliśmy bez kasków i tak jeździ 99% Holendrów
Jak dla mnie to z kaskiem jak z pasami. Zawsze lepiej mieć, nawet jak jedziesz tylko 100m do sklepu. Spotkanie głowy z asfaltem może się bardzo źle skończyć nawet przy niskich prędkościach. Osobiście bez kasku na rowerze (to samo dotyczy nart, snowboardu, wycieczek wysokogórskich) się nie ruszam