A ile potrzebujesz?Wiem co oznacza 16A, ale skad sie to wzięło czemu 16 a nie np 4 czy 8
Przejściówka zrobiona i działa, Dziękuję za pomoc. Bylbym wdzięczny gdyby ktoś napisał skąd się wzięło 16 amper.
Wiem co oznacza 16A, ale skad sie to wzięło czemu 16 a nie np 4 czy d
Domyślam się o co chodzi, ale nie wiem (ile potrzebuje). Kupiłem samochód bez instrukcji, skąd to wziąć?A ile potrzebujesz?
Jeżeli dobrze rozumiem to jest to ograniczenie max prądu, tylko po co miałbym ograniczać po stronie ładowarki, skoro odbiornik i tak nie pobierze więcej niż może?Domyślam się o co chodzi, ale nie wiem (ile potrzebuje). Kupiłem samochód bez instrukcji, skąd to wziąć?
Tesla redukuje prad gdy napięcie spada w sieci. Dlatego może być tak że w Wallboxie jest ustawienie 16A w samochodzie 16A a ładowanie odbywa się z prędkością 8-13A( przy takich parametrach udało mi się przyłapać auto). Mnie to wkurza bo chce gdzieś wyjechać podłączam auto i nie mam pełnej mocy. Dodatkowo nie da się zdalnie tego poprawić, trzeba odłączyć i podłączyć ponownie wtyczkę żeby wróciło na 16A. Restartowanie ładowania z wallboxa albo samochodu nie pomagaPanowie jak to jest z tą mocą ładowarek?Mam wallboxa Tesli.Wiem że ma moc ładowania ograniczoną przez Tesle do 11kw.Ale jak ładuję auto to pomimo że ładuje pełnym dostępnym pradem czyli 16A(przyłącze jest 32A tak że ma zapas) to i tak w godzinę naładuje mi 6Kwh.Biorąc pod uwagę że jes to prąd 3faz to mamy 16Ax 240V= 3840w 3840wx3fazy= 11520w I tu nie rozumiem dlaczego ładując godzine nie dostaję 11kwh tylko 6kwh?