consigliero
Pionier e-mobilności
W tym od VW tylko po ponownym włączeniu zasilania można się z nim dogadywać
Zazwyczaj nowymi generacjami (czegokolwiek) to jest tak, że oszczędza się na koszcie wytworzenia. Z 22kW moc zredukowano do 11kW - ale tyle wystarczy.to gdzie kupić 3 gen?
i czym ona się różni?
Gen3 ma 22kW.Zazwyczaj nowymi generacjami (czegokolwiek) to jest tak, że oszczędza się na koszcie wytworzenia. Z 22kW moc zredukowano do 11kW - ale tyle wystarczy.
Jeśli jednak ktoś potrzebuje 2 m dłuższy kabel do ładowania i chce grubszy to lepsza będzie Gen2
Wbudowana w Gen3 rożnicowka Typu AC nie jest warta zachodu - to ok 60 zł. Jeśli ktoś chce zabezpieczyć się przed upływem prądu stałego i tak dokupi różnicówkę Typu B, którą wepnie przed WB.
Moim zdaniem praktyczną różnica jest długość kabla - ktora dla niektórych będzie istotnym kryterium zakupu.
Świeta racja, a moje niedopatrzenie.Gen3 ma 22kW.
Racja - teslowym evse 1faza otrzymanym z Teslą i po dokupienia NEMA czyli wtyczki do zabezpieczenia 32A (evse rozpoznaje ją jako 1 faza 32A) ładuję Nissana LeafaWall Connector działa także z innymi samochodami. Poza tym kupujesz to raz i jak zmienisz samochód to WC raczej zostanie.
Widziałem na Twoim filmie. Polak potrafi😂👍🏼Racja - teslowym evse 1faza otrzymanym z Teslą i po dokupienia NEMA czyli wtyczki do zabezpieczenia 32A (evse rozpoznaje ją jako 1 faza 32A) ładuję Nissana Leafa
A 3 fazowym evse ustawianym do do 22kW ładuję Teslę. Wada - nie ma guziczka ale mnue to wisi.
Nie ma znaczenia że evse ma 22 czy więcej, to ile przyjmie auto decyduje jego ładowarka i to co ustawimy na ekranie.
Czyli np moje evse 3 fazy ustawione na 3x32A czyli 22 kW, spokojnie ładuje Tm3 z jej ustawieniem na 3x16A czyli 11kW lub nawet mniej.. Nic sie nie zepsuje i nic nie spali itd. Evse 22 kw czyli wallbox Tesli z taką mocą, spokojnie może mieć a i tak trojka weźmie max 11.
Problem może być po stronie domowej instalacji, jeśli nie jest ona wystarczajaco "mocna" aby znie#ć takie obciążenie gdyby coś "ciągneło" np 32A na fazie.