JareG
Pionier e-mobilności
Ew. możesz wynająć elektryka, który pracuje w Enerdze i wtedy nigdzie nie dzwonisz.."Mój, Nasz" , dlatego dzwoni się o pozwolenie rozplombowania licznika. Elektryk podaje nr uprawnienia do takiej czynności
Pozdrawiam
Ew. możesz wynająć elektryka, który pracuje w Enerdze i wtedy nigdzie nie dzwonisz.."Mój, Nasz" , dlatego dzwoni się o pozwolenie rozplombowania licznika. Elektryk podaje nr uprawnienia do takiej czynności
No i nie ciachnął Cię na 400 zetaTylko mój elektryk to kumpel i kawę pije niesłodzoną i cienką. I przyjedzie kiedy mi pasuje
Ładuję się w Słowińskim Lesie z gniazdka schuko i używam JB2 do tego celu. Mam przedłużacz i próbowałem z jednego gniazdka zaświeciło na czerwono, drugie to samo, to dałem spokój bo ciemno i padało. W nocy pomyślałem że to może wina przedłużacza i rano wypróbowałem połączenie bezpośrednie i ponownie porażka ale znalazłem 3 gniazdko na elewacji i tam zaskoczyło, sprawdziłem z przedłużaczem i też sukces a wieczorem wyprobowalem podłączając auto i rano miałem 80 %. Myślę że w poprzednich instalacja była mniej starannie wykonana albo naruszona zębem czasuU mnie było ładowanie 13A, ale najpierw jedno gniazdo przestało działać, z później drugie. Zajrzałem do środka, a tam węgiel z izolacji i kompletnie nie przykręcone zero... Aż mi dreszcz przeszedł po plecach... Tyle dobrze, że pod gniazdem była metalowa płytka, bo gdyby to było zamocowane bezpośrednio do OSB, to mógłbym mieć już ognisko zamiast garażu...
stary, 97 roku oddania…Jeśli chodzi o domy, to od lat liczniki są na zewnątrz. Chyba, że jakiś stary budynek..
Pozdrawiam
to w końcu WB 3 nie ma tej droższej różnicówki w standardzie? wcześniej w kilku wątkach pojawiała się informacja, że maZazwyczaj nowymi generacjami (czegokolwiek) to jest tak, że oszczędza się na koszcie wytworzenia. Z 22kW moc zredukowano do 11kW - ale tyle wystarczy.
Jeśli jednak ktoś potrzebuje 2 m dłuższy kabel do ładowania i chce grubszy to lepsza będzie Gen2
Wbudowana w Gen3 rożnicowka Typu AC nie jest warta zachodu - to ok 60 zł. Jeśli ktoś chce zabezpieczyć się przed upływem prądu stałego i tak dokupi różnicówkę Typu B, którą wepnie przed WB.
Moim zdaniem praktyczną różnica jest długość kabla - ktora dla niektórych będzie istotnym kryterium zakupu.