JuicePass - wątek

domingo

Fachowiec
No i skończyło się eldorado, w Polsce karty RFID już wyłączyli i tylko z apki się da uruchamiać. Dostałem maila że niby mój "Codice Fiscale" jest nieprawidłowy (a że imię i nazwisko nie jest, to im nie przeszkadza). Prawdopodobnie abonament się nie odnowi, a zakładanie nowego konta co miesiąc chyba też może już nie działać.
Bezpardonowy atak na Polskę

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
No i skończyło się eldorado, w Polsce karty RFID już wyłączyli i tylko z apki się da uruchamiać. Dostałem maila że niby mój "Codice Fiscale" jest nieprawidłowy (a że imię i nazwisko nie jest, to im nie przeszkadza). Prawdopodobnie abonament się nie odnowi, a zakładać nowe konto co miesiąc chyba też może już nie działać.
Bezpardonowy atak na Polskę
Ale dziwne… to zwyczajnie twoja karte musieli wylaczyc. Nie wiem jak by mialo to wygladac ze w Wloszech bedzie dzialac ?

domingo

Fachowiec
3 różne terminale greenway-a wczoraj mi pokazały "karta nieważna". Gadałem na infolinii z Francesco i powiedział, że w Polsce już nie mogę ładować, a jak mi jakieś kWh zostały to dostanę "refund". Potem się zreflektował, że przez apkę nadal mogę uruchamiać (i tak działało).
Może tylko mnie "przyłapali" i jakiemuś innemu "italiano vero" nadal działa?

krzyss

Pionier e-mobilności
3 różne terminale greenway-a wczoraj mi pokazały "karta nieważna". Gadałem na infolinii z Francesco i powiedział, że w Polsce już nie mogę ładować, a jak mi jakieś kWh zostały to dostanę "refund". Potem się zreflektował, że przez apkę nadal mogę uruchamiać (i tak działało).
Może tylko mnie "przyłapali" i jakiemuś innemu "italiano vero" nadal działa?
Nie wiem, ale wroce z wakacji to bede w lipcu probowal ;)
Nadal mam stare konto na ktore nie dostalem zadnego sms o koncu promki, wiec jesli sie da to uzyje pakietow, w lipcu mam sporo
Jezdzenia.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Jakoś mnie to bardzo nie dziwi, że wyłączają. Pewnie biznesowo są na tym w plecy, bo zakładali, że większość ładowań będzie w kraju i to na ich ładowarkach. Okazało się pewnie, że dużo jest roamingu i dopłacają do każdej kWh.
Jak im napisałem, że bezprawnie mi wyłączyli abonament w trakcie, bez uprzedzenia i bez zwrotu kasy to kontakt się urwał z supportem.
Także zapłaciłem to co mnie obciążyli niezasdnie za ładowanie i zapominam o tej firmie.

Szkoda życia na polowanie na super-deale, promki i darmochę, bo jak policzę czas poświęcony na kombinowanie, wybieranie ich ładowarek, tę ich apkę i kontakty z supportem to te 99€ trzeba by pomnożyć x2. To mój wniosek i każdy policzy sobie na swój sposób.
Niechże Tesla stawia więcej SuC, to by mi wystarczyło.

STMS

Pionier e-mobilności
ja na to wpadłem w maju i jeszcze musiałem się upominać o zabrane nadmiarowo 101 euro

oddali ale też już nie będę kombinował - SuC, GW [+w roamingu] i tyle co mnie na teraz interesuje

KKL

Posiadacz elektryka
Dobra wiadomość bo tez czekam na karte a konto będę zakładał inne 😁
To ja dodam, że karte Endesa czyli hiszpański Enel X prawidłowo da się przypisać do apki włoskiej.

Nadal mam stare konto na ktore nie dostalem zadnego sms o koncu promki, wiec jesli sie da to uzyje pakietow, w lipcu mam sporo
Jezdzenia.

Też mam stare konto, zakładane we Włoszech rok temu i nigdy nie dostałem maila o końcu pakietów i ciągle mi działają. Oby jak najdłużej ;)

tomA

Posiadacz elektryka
To ja dodam, że karte Endesa czyli hiszpański Enel X prawidłowo da się przypisać do apki włoskiej.

Też mam stare konto, zakładane we Włoszech rok temu i nigdy nie dostałem maila o końcu pakietów i ciągle mi działają. Oby jak najdłużej ;)
Ja niestety do dzisiaj nie otrzymałem karty z hiszpańskiej endesy mimo iż zapłaciłem 10 euro za kartę. Pisałem do supportu oparte albo zwrot kasy mieli sprawdzić już kilka razy i nie odpowiedzieli. Odpuściłem temat….

krzyss

Pionier e-mobilności
Na koncie firmowym gdzie przyslali mi maila o wylaczeniu pakietu i obowiazku zuzycia wykupionych kWh do 15 czerwca zlecilem odrazu wylaczenie pakietu. Zuzylem caly zapas kWh i tyle.
Dzis dostalem wezwanie do uregulowania kwoty 101€ za kolejny miesiac ktory sie odnowil (mieli dostep do jednorazowej karty i nie mogli sami pobrac).
Niezly balagan tam maja :) rozumiem ze jak sie odnowi to moge uzywac ;)

Attachments

• IMG_9087.png
    IMG_9087.png
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 10