Czy to oficjalne zdjecia, czy jakis render?
Oficjalne to będą gdy auto ujrzy światło dzienne ;-) Póki co to wszystko są spekulacje i nakręcanie się..Czy to oficjalne zdjecia, czy jakis render?
Osobiście nie podejmowałbym decyzji które z tych aut kupić tylko ze względu na kierunkowskazy.. To są wbrew pozorom dwa dość różne auta. Gdybym nie potrzebował sporej i łatwo dostępnej przestrzeni bagażowej to pewnie bym kupił Trójkę... Kierunkowskazy to możesz sobie ogarnąć przez S3XY Buttons / S3XY Knob i przy okazji mieć sporo dodatkowych opcji niedostępnych fabrycznie. Jak choćby grzanie baterii, którego regularnie przy obecnych temperaturach używam. Z resztą za chwilę mają wypuścić właśnie manetki do Highlanda..Jeśli w Juniperze zostawią kierunkowskazy to już nie chcę highlanda 😀
Co Wy z tymi zasięgami? Wszystkie Tesle mają wg mnie wystarczający.. Sam jeżdżę TMY RWD czyli z najmniejszym zasięgiem z grupy. Przejechane 82 kkm przez niecałe 2 lata. W tym kilka podróży ponad tysiąc km w jedną stronę. Jakiej byś baterii nie miał, kiedyś się ona rozładuje i musisz się naładować. I później będzie narzekanie, że baterię 500kWh to się ładuje 2 dni ;-P Infrastruktura w Polsce jest jeszcze słaba ale już teraz spokojnie da się wszędzie dojechać. A jeśli jesteś typem sprintera, który robi tysiąc km z jedną krótką przerwą na siku to żaden elektryk nie sprosta..Ja chyba też, ale Y nie jeździłem, ale zasięgi sporo mniejsze od 3 LR. Wydaje się, że przód będzie ładniejszy niż w HL....
Stawiam ze u nas bedzie 10-15kzl drozej od obecnego.Forbes pisze że Juniper będzie zapewne tanszy od obecnego Y https://www.forbes.com/sites/brooke...mmets-as-ev-market-waits-for-juniper-refresh/
Muszę przyznać że szczędności to już widać na komputerach AI4.1 w Tm3![]()
To jest całkiem prawdopodobne ale ze względu na obecny kurs USD/PLNStawiam ze u nas bedzie 10-15kzl drozej od obecnego.
Potem zacznie spadac cena.
Zwłaszcza dla aut z Berlina.To jest całkiem prawdopodobne ale ze względu na obecny kurs USD/PLN
Cena w EUR jest ustalana w relacji do USD, jak USD się umacnia względem EUR to cena w EUR będzie wyższaZwłaszcza dla aut z Berlina.