Juniper - czy warto czekać?

eimi

Pionier e-mobilności
Z tego co jednak piszą w internetach moc ładowania dla Y standard range wzrasta do 250 kW. Tu aerodynamika nie ma nic do tego.
Nie prawda, RWD dalej ma 175kW. Stawiam że w bateriach się NIC nie zmieniło. Jakby się miały zmienić w Y to czemu by nie zmienili też w 3? Na zmianę baterii przyjdzie czas w trakcie. Niespodziewanie.

1736514110620.png

r00tku

Posiadacz elektryka
Pojemność 2138 litrów. Jak odejmiemy apteczkę, to 2137.
No chyba, że apteczka jest rzułta.

Na zmianę baterii przyjdzie czas w trakcie. Niespodziewanie.
Zmienią jak Chińczycy dogonią, na pewno trzymają tego jak asa w rękawie.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Nie prawda, RWD dalej ma 175kW. Stawiam że w bateriach się NIC nie zmieniło. Jakby się miały zmienić w Y to czemu by nie zmienili też w 3? Na zmianę baterii przyjdzie czas w trakcie. Niespodziewanie.

Czasami te 175kW to nie było dla baterii BYD ? Aktualna bateria CaTL to chyba max c.a. 170kW max. Te 175kW to równie dobrze może być ta bateria 62,5kWh CATL o której chodziły wieści ze ma trafić do trójki. Ten podawany zasięg wltp też chyba trochę za dużo przyrósł jak na same poprawki aero.

inter

Pionier e-mobilności
Nie widze na angielskich stronach wersji LR RWD. Jesli widzicie to na chinskich jaki ma zasieg ?
Nie będzie na początku wersji LR RWD.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Nie warto czekać na Y Juniper. Ten sam napęd w innym opakowaniu.
To zależy jaka będzie różnica cenowa, ale generalnie tak. Dla mnie nic rewolucyjnego nie wprowadzili, parę fajnych usprawnień i tyle. Na dzień dzisiejszy brał bym starego Y w lepszej cenie i tanim finansowaniu.
Nie wiem jak stellantis ale odbiłem się od BMW iX, słabizna, mój następny elektryk to napewno będzie chińczyk, obecnie chciałbym móc kupić dla siebie xiaomi SU7, ale z normalnej oficjalnej dystrybucji europejskiej. No i te zawieszenie nowe które pokazało BYD, że auto jedzie na 3 kołach to też jest coś co mogłoby spowodować, że bym wybrał auto tego producenta.
Ja się wyleczyłem z chińczyków po paru jazdach :-D musiały by być dużo lepsze i kosztować dużo mniej niż teraz, mówię o BYD i NIO.
Pojemność 2138 litrów. Jak odejmiemy apteczkę, to 2137.
I to jest najepszy ficzer. XD Bo felgi można przełożyć :-D

Szynkus

Zadomawiam się
Tylko ta lepsza cena to hm…z inwentory zniknęły te obniżone ceny, mamy klasyczne 225 kilo za LR AWD. Jedyne co się ostało to promocyjny leasing. Wiem, że to forum i sprzedaż nowych aut w ogóle firmami i leasingami stoi, ale mi na przykład to jest na gwizdek.

cwireq

Posiadacz elektryka
To zależy jaka będzie różnica cenowa, ale generalnie tak. Dla mnie nic rewolucyjnego nie wprowadzili, parę fajnych usprawnień i tyle. Na dzień dzisiejszy brał bym starego Y w lepszej cenie i tanim finansowaniu.

Ja się wyleczyłem z chińczyków po paru jazdach :-D musiały by być dużo lepsze i kosztować dużo mniej niż teraz, mówię o BYD i NIO.

I to jest najepszy ficzer. XD Bo felgi można przełożyć :-D
Najlepsze leczenie na chińską chorobę to dłuższa przejażdżka chińskim samochodem xD

Co do pojemności bagażnika - po wstawieniu paczki kremówek zostaje już tylko 2137 litrów pojemności^^