Taka ciekawostka... 😵💫
Kto da więcej? 🤣
Wyjaśniam: TAK! To jest za jedno ładowanie... wyjaśniam to z Fordem, bo zablokowali mi kartę BO.
Wyglądało to następująco:
29.12.2023 ładowałem się na Enel X jak wyżej... ładowanie trwało 32 minuty jak na screenie poniżej:

Kasa ściągnięta za tę przyjemność 44,31EUR...
200 km dalej ładowałem się na Ionity... a w kolejnych dniach jeszcze byłym podpięty do wolnej ładowarki w Słowenii...
A 31.12.2023 próbowali mnie obciążyć na 491,20EUR za to ładowanie na EnelX... bo uwaga: Zostawił Pan tam samochód na 3 dni"... - to ostatnia odpowiedź Forda w tym temacie...
Na pytanie, jak to możliwe skoro mnie skasowali za to ładowania na 44,31 EUR usłyszałem, że to była opłata za ładowanie a 491,20EUR to kara za ładowanie przez 3 dni... Spytałem więc, czy zadali sobie pytanie jak to możliwe skoro 2 godziny później ładowałem się przy użyciu karty na Ionity 200 km dalej, a kolejnego kolejne 200 km dalej, usłyszałem, że nie analizowali tego... 🤣🤣🤣🤣🤣
Teraz dopiero analizują moje kolejne ładowania od 29-31 grudnia.... przy użyciu karty BO w tych dnia kiedy to niby byłem podpięty przez 3 dni do jednej ładowarki...
Koszmar...
Zero logicznej analizy, zero szerszego spojrzenia, czy to możliwe... zero zerknięcia na rejestry kiedy i gdzie się ładowałem ponownie... Dostali informację z EnelX i zero sprawdzenia, czy jest prawdziwa...
Na mój argument, że nawet w rejestrze ładowania w FordPass jest, że odłączyłem się jak było 80% usłyszałem, że to było automatyczne odłączenie przy całkowitym naładowaniu... powtórzyłem ...80%...
Usłyszałem, że nasze samochody mają programowe ograniczenie i nie da się ich naładować powyżej 80%... 🤡- nie chciałem już dyskutować, bo nie było sensu... złożyłem kolejną reklamację... wysłałem kolejne screeny jak wyżej....
Normalnie ręce odpadają... bo opadły już dawno temu...