mam bezpłatny dostęp do czasu zbycia MME
Chyba do czasu zbycia lub 5 lat, co nastąpi wczesniej? U mnie wyraznie podaje "bezplatny okres probny do 26.10.2026" czyli 5 lat. A potem niewiadomo, pewnie beda mysilec za jakies 2-3 lata, tak samo mialem z jak kupowalem passata z darmowym car-net na 3 lata - nikt nie wiedzial ile to bedzie kosztowac po 3 latach
Platnosci karta sa proste ale tez skomplikowane prawnie - troche wiem bo w tym temacie siedze.
To co pojawia sie na wyciagu (np. Ford Austria) nie musi byc 1:1 tym samym co glowna nazwa firmy. Rejestrujac karte BO zgadzamy sie obiazenie przez Ford UK i tylko ta firma ma prawo obciazyc karte, a opis na wyciagu musi pozwolic nabywcy na jednoznaczne zidentyfikowanie transakcji. Mozliwe tez, ze Ford UK ma powiazane spolki-corki.
Nie ma czegos takiego, ze nagle jakis inny podmiot prawny zacznie obciazac nasza karte platnicza bez naszej zgody tylko dlatego ze dotknelismy gdzies karta BO. Dziala to tez w druga strone, zgadzajac sie na regulamin pozwalamy Ford UK obciazac nasza karte za sesje ladowania - i jezeli z jakiegos powodu nie zrobili tego teraz (bo karta platnicza stracila waznosc, albo maja blad w systemie) maja jak najbardziej prawo upomniec sie o to w przyszlosci. Wiec jestem bardzo ciekaw jaka odpowiedz @wemar dostaniesz.