KIA EV3 - cennikowa porażka w Polsce. Czy Tesla zdominuje rynek?

Ev3

Pionier e-mobilności
Czyli dotacja nie przysługuje, także oferta beznadziejna
Tak czy tak jest dobra.'
Konkurencja za auto za takie pieniądze, też bez dotacji, krzyczy często po 3+ tys co miesiąc.
Np. ten sam Arval za MG HS Phev życzył sobie jeszcze więcej.

Wychodzi, że w tej racie jest już ta dotacja wzięta przez Arval, inaczej nie byłaby taka dobra.
Więc chyba tak nawet lepiej - nie trzeba się bujać z funduszem samemu.

Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
Czy jest opcja z wpłata własną, oraz możliwością wykupu za określoną kwotę?
Arval zajmuje się wynajmami samochodów.
Kwoty wykupu poznajesz dopiero przy zakończeniu najmu.

mattmd

Zadomawiam się
Tak, jestem osobą prywatna, interesuje mnie raczej leasing niż wynajem bo jednak chciałbym mieć opcje wykupu tego samochodu i chciałbym też znać cenę i mieć ja już wpisana w umowę.

Ev3

Pionier e-mobilności
Tak, jestem osobą prywatna, interesuje mnie raczej leasing niż wynajem bo jednak chciałbym mieć opcje wykupu tego samochodu i chciałbym też znać cenę i mieć ja już wpisana w umowę.
No to Arval nie jest dla Ciebie.
Ale i tak to co chcesz się nie opłaca, bo jak będzie niska cena wykupu, to będzie duża rata i odwrotnie.

nikos95

Nowy na Forum
Tak czy tak jest dobra.'
Konkurencja za auto za takie pieniądze, też bez dotacji, krzyczy często po 3+ tys co miesiąc.
Np. ten sam Arval za MG HS Phev życzył sobie jeszcze więcej.

Wychodzi, że w tej racie jest już ta dotacja wzięta przez Arval, inaczej nie byłaby taka dobra.
Więc chyba tak nawet lepiej - nie trzeba się bujać z funduszem samemu.
Sumarycznie to faktycznie oferta jest niezła. Biorąc pod uwagę pewnie dosyć wysokie koszty AC to sama spłata utraty wartości nie jest jakaś wygórowana.

solik

Pionier e-mobilności
Ogladalem EV3 w salonie, tak sie zlozylo ze byla wersja z bateria 8x kWh + AIR + pakiet Winter czyli to co oferuje Arval.

Czy auto mi sie podoba - nie wiem, troche tak, troche nie. Wzialem w ofercie Arval Flex z miesiecznym okresem wypowiedzenia (umowa jest do 2 lat max), niedlugo oddaje Tesle i chce cos na przetrzymanie 3-6 msc bez wydawania zlotowki na wklad wlasny i ubezpieczenie wiec akurat ta oferta mi odpowiada.

Sprzedawca w KIA powiedzial ze masowo EV3 schodza wlasnie przez Arvala, pobrali dotacje na te samochody na siebie (cokolwiek to znaczy) i klient nie ma zadnych formalnosci z tym zwiazanych.

Bede mogl spokojnie poczekac na rozwoj sytuacji w Tesli oraz nie ucinam sobie dotacji z nowego programu, wydaje sie to sensowne rozwiazanie.

Nie chcialem EV6 oraz Ioniq 5, w podstawowych wersjach mi te samochody sie nie podobaja, sa dla mnie przerosniete a przy okazji sobie pojezdze malym SUVikiem jakis czas.