Nie żartuj tak nawet.przy okazji sobie pojezdze malym SUVikiem jakis czas.
Prześwit to ma jak niski kompakt.
Nie żartuj tak nawet.przy okazji sobie pojezdze malym SUVikiem jakis czas.
Ale o tm3 nikt nie mówi że to suv.nadal wiekszy niz Tm3![]()
BTW: a ile ona ma?
Jak Ci wyszło to auto? Tak samo jak na stronie Arvala? Oferta w KIA to 30 miesięcy..Ogladalem EV3 w salonie, tak sie zlozylo ze byla wersja z bateria 8x kWh + AIR + pakiet Winter czyli to co oferuje Arval.
Czy auto mi sie podoba - nie wiem, troche tak, troche nie. Wzialem w ofercie Arval Flex z miesiecznym okresem wypowiedzenia (umowa jest do 2 lat max), niedlugo oddaje Tesle i chce cos na przetrzymanie 3-6 msc bez wydawania zlotowki na wklad wlasny i ubezpieczenie wiec akurat ta oferta mi odpowiada.
Sprzedawca w KIA powiedzial ze masowo EV3 schodza wlasnie przez Arvala, pobrali dotacje na te samochody na siebie (cokolwiek to znaczy) i klient nie ma zadnych formalnosci z tym zwiazanych.
Bede mogl spokojnie poczekac na rozwoj sytuacji w Tesli oraz nie ucinam sobie dotacji z nowego programu, wydaje sie to sensowne rozwiazanie.
Nie chcialem EV6 oraz Ioniq 5, w podstawowych wersjach mi te samochody sie nie podobaja, sa dla mnie przerosniete a przy okazji sobie pojezdze malym SUVikiem jakis czas.
Jak Ci wyszło to auto? Tak samo jak na stronie Arvala? Oferta w KIA to 30 miesięcy..
Będzie EV3 sedan, czyli EV4nie wiem, przednia dokladka jest nisko i raz juz przyjechalem o kraweznik parkujac przodem
na wsi mam asfalt wiec terenowki nie potrzebuje, jakby ev3 bylo sedanem to bym wzial![]()
Miałem jazdę próbną EV3 i autko mi podeszło. Jedna rzecz nie daje mi spokoju. W Niemczech ceny są mniej więcej takie same (przy obecnym kursie EURPLN 4.19) jak w Polsce z dotacją. Nie mogę znaleźć informacji czy można dostać dotację na NaszEauto ale kupione w innym kraju. Może ktoś rozkminiał - no i temat gwarancji. Patrzę że za 33 tys EUR są wersje EARTH z 58kWh baterią i to z roku 2025. O co tu z ceną chodzi?