KIA EV3 - cennikowa porażka w Polsce. Czy Tesla zdominuje rynek?

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie mogę znaleźć informacji czy można dostać dotację na NaszEauto ale kupione w innym kraju.
Dopłata to pikuś w takim przypadku, vat który musisz drugi raz zapłacić przy kupnie nowego auta za granicą, jest za to dużym zagrożeniem.

Twenty

Zadomawiam się
bylem dzis ogladac na zywo EV3 w jakims konfiugu za 200+ i po prostu ten srodek jest dla mnie ohydny, auto z zewnatrz fajne ale ten srodek jest no nie do zaakceptowania, czulem sie jakbym cofnal sie o dobre 20 lat, przeciez to wyglada jak Dacia Bigster...

Attachments

• IMG_7820.JPG
    IMG_7820.JPG
    2,3 MB · Liczba wyświetleń: 37

liet

Fachowiec
bylem dzis ogladac na zywo EV3 w jakims konfiugu za 200+ i po prostu ten srodek jest dla mnie ohydny, auto z zewnatrz fajne ale ten srodek jest no nie do zaakceptowania, czulem sie jakbym cofnal sie o dobre 20 lat, przeciez to wyglada jak Dacia Bigster...
w/g cennika jest to tapicerka z wersji Air / Earth:
1743625806024.png

więc do 200k jeszcze trochę brakuje, ale zgadzam się, że trąci myszką. Ta z wersji Business Line / GT-Line wygląda o niebo lepiej

1743625914995.png

Swoją drogą, mam wrażenie że cennik lubi się z Photoshop'em. Wersje Air / Earth nie mają "deski do krojenia" więc te grafiki to pewnie Business Line ze zmienionymi kolorami <facepalm>

Ev3

Pionier e-mobilności
więc do 200k jeszcze trochę brakuje, ale zgadzam się, że trąci myszką. Ta z wersji Business Line / GT-Line wygląda o niebo lepiej
No nie wiem, jak dla gorzej.
Zwłaszcza brak schowka a zamiast tego deska do krojenia obowiązkowo.....
I wszechobecny matowy plastik....

Ev3

Pionier e-mobilności
Ja akurat wolę matowy plastik niż piano black rysujące się od patrzenia.
Tyle że to nie jest albo albo.
Może być normalnie - tzn. brak obu tych wariantów, przynajmniej w takim wykonaniu jak w ev3.

Może źle napisałem, problemem nie jest to że on jest matowy, tylko jak to wygląda i jaką ma fakturę.
Wygląda fatalnie i jest mega nieprzyjemny w dotyku (szorstki nieco).

tlisek

Tomek
Ja siedząc w EV3 po prostu nie czuję się "miło", tylko jak w plastikowym statku kosmicznym trochę :p (Tapicerka z Earth)

liet

Fachowiec
Tyle że to nie jest albo albo.
Może być normalnie - tzn. brak obu tych wariantów, przynajmniej w takim wykonaniu jak w ev3.

Może źle napisałem, problemem nie jest to że on jest matowy, tylko jak to wygląda i jaką ma fakturę.
Wygląda fatalnie i jest mega nieprzyjemny w dotyku (szorstki nieco).
Jak widać jest to bardzo subiektywne, bo dla mnie ten plastik jest dużo lepszy w odbiorze niż np. w Renault Scenic E-Tech. Na szczęście wybór w segmencie jest, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Jak widać jest to bardzo subiektywne, bo dla mnie ten plastik jest dużo lepszy w odbiorze niż np. w Renault Scenic E-Tech.
Aktualnie porównuję do Ioniqa 5 (był w tej samej cenie).
Przepaść jest spora....