Kolejne obniżki !!!

Raf24

Fachowiec
Mają rozmach sk....ny :) , przedstawiciel Santander Leasing mnie uprzedzał że w Tesli maja ciśnienie czasowe ale takie??. W czwartek dostałem zgodę od Santandera w piątek rano klik i złożyłem zamówienie , po południu był już Vin , a dzisiaj rano już mail kiedy/kto płaci , max 7 dni i jak będzie na placu to 7 dni na odbiór :eek:o_O .
Rok temu chciałem KIA iv6 to nie wiedzieli ( do dzisiaj) kiedy będzie i za ile będzie ?!

Gobo

Zadomawiam się
... wczoraj zamówiłem TMY LR, vin wyświetlił mi się od razu, termin odbioru 2-3 tygodnie. Dziś o 9.00 rano telefon od pani z tesli, że auto stoi na placu i czeka na odbiór! Chyba cała produkcja z Berlina jedzie do PL:p. Mieszkam w Ząbkach i pamiętam jak kilka lat temu cały parking pobliskiego Makro był wypełniony nowymi teslami... może to się powtórzy.
Czy ktoś się orientuje: jak mam w vin literkę R tzn że auto jest już wyprodukowane w 2024?

kubatar

Pionier e-mobilności
Mają rozmach sk....ny :) , przedstawiciel Santander Leasing mnie uprzedzał że w Tesli maja ciśnienie czasowe ale takie??. W czwartek dostałem zgodę od Santandera w piątek rano klik i złożyłem zamówienie , po południu był już Vin , a dzisiaj rano już mail kiedy/kto płaci , max 7 dni i jak będzie na placu to 7 dni na odbiór :eek:o_O .
Rok temu chciałem KIA iv6 to nie wiedzieli ( do dzisiaj) kiedy będzie i za ile będzie ?!
A jakbyś nie zapłacił w ciągu 7 dni to co? Zwrócą do fabryki? Pytam poważnie. Przecież nie anulują mając na placu setki i dojeżdżające wciąż nowe.
Ta silna presja ze strony Tesli jest naprawde dająca do myślenia. To nie jest normalna sytuacja że wydzwaniają po kilka razy dziennie.
Swoją drogą to konkurencja też daje sygnały o tym że "tsunami" się zbliża.

P.S. ile w praktyce zajmuje formalność z leasingiem?

elektrowozniczy

Nowy na Forum
Dzwoniłem bo się CA Auto Bank ociągał. Z wypowiedzi konsultanta na infolinii wynikało że mają pewną swobodę i raz lub dwa odepną vin i dadzą kilka dni by spróbować ponownie. Obecnie podobno do 3 VIN. Auto w takiej sytuacji jest sprzedawane. Oni przecież sprzedają głównie ten sam model

zibizz1

Pionier e-mobilności
Dokładnie, każdy ma ustalony budżet, potrzeby itd. jak auto mieści się w budżecie i nam pasuje to bierzemy. Stanieje to stanieje, my już dłużej się cieszyliśmy autem

@kubatar jak nie zapłacisz w tych 7 dni to może przepaść opłata przy zamówieniu i możesz proces powtórzyć. Może nawet być krócej niż 7dni, jeśli zamówisz np 3 dni przed końcem kwartału a oni Ci przydzielą VIN I powiedzą że jutro możesz odbierać to jest ta sama sytuacja. Wszystko jest opisane w zamówieniu które dostajemy na maila

p0li

Pionier e-mobilności
Sam kupiłem e-C4 w najbogatszej wersji za 157k, który krótko potem podrożał do ponad 200k (i taką cenę ma do dzisiaj),
to chyba w .pl

w .de sledze c4-ki bo gdyby nie udalo sie przedluzyc leasingu tej co jezdze to biore nowa - i ceny wersji feelpack, nowych, stojacych na placu zaczynaja sie ponizej 23tys € a shain - ponizej 25 tys

a przypomne ze moja w 2021 kosztowala 42 tys€

Wasp

Posiadacz elektryka
Ruletka nie tylko ze względu na cenę. Bo chcesz SR z baterią od BYD i możesz nie dostać. Nie wiesz co będzie do odbioru.

Zastanawiasz się czy warto poczekać na lift, ale znów nie wiesz ile będziesz czekać, jakie będą zmiany, czy będą tego warte i na koniec jaka będzie cena :)

kopi

Nowy na Forum
... wczoraj zamówiłem TMY LR, vin wyświetlił mi się od razu, termin odbioru 2-3 tygodnie. Dziś o 9.00 rano telefon od pani z tesli, że auto stoi na placu i czeka na odbiór! Chyba cała produkcja z Berlina jedzie do PL:p. Mieszkam w Ząbkach i pamiętam jak kilka lat temu cały parking pobliskiego Makro był wypełniony nowymi teslami... może to się powtórzy.
Czy ktoś się orientuje: jak mam w vin literkę R tzn że auto jest już wyprodukowane w 2024?
Jeżeli to drugi znak w VIN to chiny - LRW, jeżeli 10 to rok modelowy 2024 :)

to_masz

Posiadacz elektryka
A te obecne TMY LR są już w ogóle z produkcji w 2024?