Mi przy pierwszym przeglądzie też coś zmieniali. Bodajże miałem w książce gwarancyjnej przegląd lakierniczy co 1 rok / 15kkm. Wytipeksowała mi to i poprawiła na co 2 lata / 30kkm (chyba nawet z pieczątką ASO i podpisem). Więc chyba najrozsądniej podjechać z książką gwarancyjną i porównać co mają w systemie i co nasz rodzimy gwarant wymaga, bo może mieć inne wymogi niż na innym rynku. Kiedyś rozważałem Hultaja z Czech, tam jest pełna serwisówka online, ale żeby przenieść gwarancję do Polski to nasze ASO zażyczyło sobie wypełnioną papierową książkę gwarancyjną jako uznanie gwarancji

.
W książce gwarancyjnej nie mam napisane niestety harmonogramu wymian (nie licząc perforacji nadwozia) co ile coś trzeba wymieniać.
Odwołują się tylko do instrukcji użytkownika w której jest harmonogram.
A instrukcji użytkownika w formie papierowej nie dają, bo to nie eko.
Infolinia mi potwierdziła że instrukcja dotyczy mnie ta którą zaznaczyłem strzałką.
Na infolinii powiedzieli mi też, że mogę ,,kazać,, ASO żeby zadzwonili na infolinię i potwierdzili wymianę co 60 000 km jak się nie będę zgadzać.
Napisałem też zapytanie do Hyundaia z zapytaniem o wymianę (podobno najlepiej mieć maila, bo ich wiąże), ale nie wiem czy zdążą z odpowiedzią, bo mają 30 dni.