abes99
Posiadacz elektryka
RybnikGdzie tak tanio przegląd?
Mam MY21/PY21 (stare znaczki KIA).Mój się już nie załapał, mimo że też z 2021 jest.
Może jednak nieco młodszy jest od tego abesa
RybnikGdzie tak tanio przegląd?
Mam MY21/PY21 (stare znaczki KIA).Mój się już nie załapał, mimo że też z 2021 jest.
Może jednak nieco młodszy jest od tego abesa
Umówiłem się w tym samym miejscu....Rybnik
Ja też.Mam MY21/PY21 (stare znaczki KIA).
234zł brutto I przegląd, bez filtra kabinowego (sam wymieniam). W wątku o wymianie płynu był chyba podany zakres eSouli i z tego co pamiętam, mój też się nie łapał. Umawiając termin na recepcji Pani nic nie wiedziała o kampanii serwisowej, dopiero na miejscu na serwisie się okazało, że się łapię. Poszło zamówienie na materiały i jak dojdą, to będą mnie umawiać.Umówiłem się w tym samym miejscu....
Nie czepia się ASO, że się sam wymienia filtr? Wystarczy ich tylko poinformować przed serwisem, że samemu się wymieniło?234zł brutto I przegląd, bez filtra kabinowego (sam wymieniam). W wątku o wymianie płynu był chyba podany zakres eSouli i z tego co pamiętam, mój też się nie łapał. Umawiając termin na recepcji Pani nic nie wiedziała o kampanii serwisowej, dopiero na miejscu na serwisie się okazało, że się łapię. Poszło zamówienie na materiały i jak dojdą, to będą mnie umawiać.
Sprawdziłem.A jeszcze pytanie - ile lat ma auto?
Bo może byc tak że płyn chcą wymieniać po 60 kkm LUB 3 latach......
Niekoniecznie.Sprawdziłem.
Mam "60000 km oder 3 Jahre". Mój samochód ma 53000 i 2 lata i 3 miesiące więc żaden z powyższych nie wystąpił. Moim zdaniem próbują mnie naciągnąć o jeden przegląd za szybko.
Też sam wymieniam. Ogólnie interesujemy się EV, dyskutujemy o nich, niektórzy się wymądrzają wiec samodzielna wymiana flitra powinna być dla nas normą... No a jest o wiele taniej, wiec połączenie pożytecznego z oszczędnościami to same plusy, tym bardziej że mało kto zarabia taką stawkę godzinową jaką można zaoszczędzićNie ma problemu, Pani powiedziała że sprawdzą w jakim jest stanie, a ja na to że jest nowy bo wymieniam częściej. Kupiłem Filtrona węglowego, 3 sztuki po 17,50zł na Allegro.
Zawsze sobie sam wymieniałem filtry kabinowe, żadne ASO nie miało zastrzeżeń.
Przy okazji przeglądu okazało się, że w książce gwarancyjnej miałem wpisane przeglądy nadwozia co 15kkm/12mcy. Pani sprawdziła i poprawiła na 30kkm/24mce. Przegląd nadwozia coś ok. +100zł.
Samochód miał 2 przeglądyNiekoniecznie.
Jak masz 53 000, to czemu chcesz robić przegląd na 45 000?
Na to już za późno.
Ile miał wcześniej przeglądów i kiedy?
Pewnie potraktowali to jako czwarty przegląd na 60 tys po prostu.
P.S.
Możesz sam kupić ten płyn i zawieźć, wyjdzie poniżej 1000 zł za cały (12 l)
Przeciągnięty przebieg w Polsce oznacza utratę gwarancji.Samochód miał 2 przeglądy
1. w 13 miesiącu po 15500km przebiegu
2 w 20 miesiącu eksploatacji po 39447 km przebiegu oba w Niemczech (przeciągnięty przebieg)
Raczej dlatego, że wg nich to 4 przegląd na 60 tys....Według polskiego ASO po VIN samochód ma gwarancję do 2026 roku brak informacji o jakimś ograniczeniu czy utracie, ale w systemie wyskakuje że powinien mieć wymieniony płyn chłodzący być może dlatego że to rok modelowy 2020 i modelowo ma 3 lata.
Czyli już nie bardzo jest się o co kłócić za 2 stówki różnicy...Druga oferta od innego ASO przegląd 2300 z czego 908 zł to płyn
A pytałeś dlaczego chcą wymieniać ten płyn?, mogę przywieźć swój ale wpiszą mi to i nie dają na niego gwarancji.