S
Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
Gość
o i dziękuję za fajne konkrety. ale jednak ma tryb na lód i można jakoś się wykaraskać w takiej sytuacji czy jednak ciężko?Zrobilem juz 12tys ta wersja. Zarzuca mi tyłek regularnie, jeśli jest mokro lub ślizgo - bezpiecznie jest tylko w trybie chill. Komputer reaguje momentalnie, ale tyłek ucieka mi regularnie jak wbijam sie na autostrady mimo zimowek wiec trzeba troche uważać. Tutaj oddaje wyższość wersji AWD. 🪫 Ładowanie do granicy 3 stopni nie ma praktycznie żadnej różnicy.
Testowałem w NL po nocy z ok - 4% ładowanie na SC (przy hotelu) - komputer ograniczył ładowanie do 11kWh i grzał baterie. Typowa wada LFP.
Kiedy ładuje sie pod po domem to zjeżam na podjazd do garażu i raz jak przymarzło nie mogłem wyjechać. Uratował mnie tryb ruszania na oblodzonym podłożu.
Nie parkuje w garażu bo bez czujników obije auto z każdej strony. (Tylko przed trasa aby naraz dojechać do Berlina z Poznania).
Przestałem przygotowywać auto do drogi na codzień bo zjada dużo prądu, ogrzewam tylko kabinę 5min przed wyjazdem. Blokuje mi rekuperację przez to![]()