Leapmotor T03 taniocha od Stellantis?

• Thread starter Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
  • Start date
  • Tags
    None

pmlody

Pionier e-mobilności
Ja myślałem, że program dopłat miał założenia, że ma być dopłata dla statystycznego Kowalskiego a oni tak regulują ceną, żeby dopłata poszła dla nich a Kowalski ma się bardzo cieszyć nieświadomy jak to wygląda.
Każda dopłata tak wygląda. To patologia.

sebsek

Posiadacz elektryka
Można poczytać już oficjalne cenniki:

Oraz dla C10 który naprawdę wydaje się być fajnym rodzinnym wozem po warunkiem, że ktoś nie robi częstych dalekich tras (DC max 83kw), a szuka dużego auta:

Last edited:

jarqu

Posiadacz elektryka
Bardzo fajne porównanie do Springa. Widać po pierwszych sekundach gdzie jest jakość wykonania:
dobry początek, dlatego z duża nadzieją patrzę na tego leapmotora ale niestety pierwsze rozczarowanie już jest cena 85k pln zamiast 79kpln zobaczymy jak będzie dalej. Bo wyłożenie 80tys za jakiegoś chinola który nie wiadomo jak długo zagrzeje miejsce w europie jest ryzykowne, bo jeśli się zawiną to co zrobić z tym autem po paru latach. Nikt takiego egzotyka nie odkupi przecież. Rynek aut EV używanych i bez tego jest obecnie bardzo ciężki przez większy podaż używek niż popyt.

Last edited:

Esiak

Fachowiec
dobry początek, dlatego z duża nadzieją patrzę na tego leapmotora ale niestety pierwsze rozczarowanie już jest cena 85k pln zamiast 79kpln zobaczymy jak będzie dalej. Bo wyłożenie 80tys za jakiegoś chinola który nie wiadomo jak długo zagrzeje miejsce w europie jest ryzykowne, bo jeśli się zawiną to co zrobić z tym autem po paru latach. Nikt takiego egzotyka nie odkupi przecież. Rynek aut EV używanych i bez tego jest obecnie bardzo ciężki większą podaż niż popyt.
ale możesz wziąć za 100 zł netto na 2 lata:

Zrzut ekranu 2025-02-21 o 14.32.33.png

Jobski

Fachowiec
No to zamówiłem jako pierwszy w Krakowie.
Wczoraj salon ruszył choć jeszcze nie jest całkiem dokończony, trwają ostanie prace.
Każdy diler dostał po 6 sztuk T03 i 3 sztuki C10, następne dostawy za kilka tygodni a jak chcemy zamówić w konkretnym kolorze to dostawy z nowej produkcji za minimum 3 miesiące.
Golemo w Krakowie dostało tylko błękitne.
Jazd testowych na razie nie ma gdyż auto jeszcze nie ma polskiej homologacji potrzebnej do rejestracji.
Proces jej uzyskania ma się zakończyć za jakieś 2-3 tygodnie wtedy dopiero będą mogli je rejestrować i powinienem móc odebrać auto.
O upustach można na razie zapomnieć, jako że aut jest mało sprzedają po cenie katalogowej.

Obejrzałem również C10, w porównaniu do mojego Niro dużo większe i ładniejsze. było by fajne autko na trasy gdyby nie podobny jak u mnie maksymalny prąd ładowania 85kW.