Lidl, Kaufland, Biedronka...

STMS

Pionier e-mobilności
Za to Go+Eauto ma świetną politykę opłat za pozostawienie naładowanego auta. Pobierają opłaty dopiero po zakończeniu ładowania, a nie po godzinie albo nawet 45min od rozpoczęcia (jak Orlen).
tak powinno być wszędzie - tak jest na SuC a reszta udaje, że tego nie zauważa

tokwi

Pionier e-mobilności
Tylko w Krakowie

Reszta PL to pustynia
Sami świata nie naprawią ;-) choć widzę, że więcej niż Kraków, ale generalnie południe
1692790192974.png
Ale przecież on pisze, że nie chce pod lidlami żadnych Go+Eauto, tylko żeby to Lidl zarządzął swoją ładowarką...

Też korzystam z Go+Eauto, ale nie oceniam ich jakoś cudownie. Są ciut tańsi od PowerDot, ale stacje DC są duuuużo wolniejsze. 2,45 na 40kW Go+Eauto, kontra 2,71 na 120kW PowerDot. To ja jednak wybieram to drugie, mimo iż ciut droższe. Za to Go+Eauto ma świetną politykę opłat za pozostawienie naładowanego auta. Pobierają opłaty dopiero po zakończeniu ładowania, a nie po godzinie albo nawet 45min od rozpoczęcia (jak Orlen).
zrobi się dłuższa kolejka do kasy w markecie to lepsza będzie ta wolniejsza ;-)
Ale na poważnie to jeszcze przecież kwestia baterii, bo kiedy podjadę Mini to na 50kW mam szybkość ładowania ponad 1,5C, a te wszystkie miejskie autka nie potrzebują szybszych ładowarek.

Olecki

Pionier e-mobilności
tak powinno być wszędzie - tak jest na SuC a reszta udaje, że tego nie zauważa
To wcale nie jest takie oczywiste - pobieranie opłat po określonym czasie a nie po zakończeniu ładowania chroni przed 'kapaniem' do 100% na DC. Jak czekasz w kolejce i widzisz jak ktoś ładuje ostatnie procenty kilkoma kW/h to wolałbyś opłaty po określonym czasie. AC to inny temat.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Poniższe screeny z aplikacji ChargePoint (polecam mają bardzo szerokie umowy roamingowe i dobre ceny w roamingu bez abo) - jak widać sklep może być operatorem i ceny mogą być bardzo dobre (inne ładowarki na Słowacji dużo droższe, na Węgrzech i w Rumunii to samo - Kaufland i Lidl bardzo dobre ceny i sami są operatorami):
View attachment 12647
View attachment 12648
Hmm. Zainstalowałem sobie apkę ChargePoint z Google Play, ale u mnie ona wygląda inaczej, no i ceny ma inne (zobaczyłem Lidl Liptovsky Mikulas). Czy to aby ta sama apka?

Screenshot_20230909-211623.png
Screenshot_20230909-211523.png

elektryk

Pionier e-mobilności

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
OK. Dzięki. Na trasie, którą planuję, to widzę tylko EloCity i Lidl Słowacja są tańsze przez tę apkę. Inne (np. Greenway) wychodzą drożej.

Dobrze by było, gdyby była możliwość filtrowania po cenie :). Bo tak trzeba klikać pojedyńczo.