Bo wcześniej było moje przypuszczenie a później podałem Ci fakt w postaci artykułu.To czemu wyżej piszesz ze bez marzy sprzedaje lub poniżej kosztów ????
Bo wcześniej było moje przypuszczenie a później podałem Ci fakt w postaci artykułu.To czemu wyżej piszesz ze bez marzy sprzedaje lub poniżej kosztów ????
tak powinno być wszędzie - tak jest na SuC a reszta udaje, że tego nie zauważaZa to Go+Eauto ma świetną politykę opłat za pozostawienie naładowanego auta. Pobierają opłaty dopiero po zakończeniu ładowania, a nie po godzinie albo nawet 45min od rozpoczęcia (jak Orlen).
Sami świata nie naprawią ;-) choć widzę, że więcej niż Kraków, ale generalnie południeTylko w Krakowie
Reszta PL to pustynia
zrobi się dłuższa kolejka do kasy w markecie to lepsza będzie ta wolniejsza ;-)Ale przecież on pisze, że nie chce pod lidlami żadnych Go+Eauto, tylko żeby to Lidl zarządzął swoją ładowarką...
Też korzystam z Go+Eauto, ale nie oceniam ich jakoś cudownie. Są ciut tańsi od PowerDot, ale stacje DC są duuuużo wolniejsze. 2,45 na 40kW Go+Eauto, kontra 2,71 na 120kW PowerDot. To ja jednak wybieram to drugie, mimo iż ciut droższe. Za to Go+Eauto ma świetną politykę opłat za pozostawienie naładowanego auta. Pobierają opłaty dopiero po zakończeniu ładowania, a nie po godzinie albo nawet 45min od rozpoczęcia (jak Orlen).
To wcale nie jest takie oczywiste - pobieranie opłat po określonym czasie a nie po zakończeniu ładowania chroni przed 'kapaniem' do 100% na DC. Jak czekasz w kolejce i widzisz jak ktoś ładuje ostatnie procenty kilkoma kW/h to wolałbyś opłaty po określonym czasie. AC to inny temat.tak powinno być wszędzie - tak jest na SuC a reszta udaje, że tego nie zauważa
Ależ tak jest wszędzie poza Orlenem.tak powinno być wszędzie - tak jest na SuC a reszta udaje, że tego nie zauważa
A skąd. Przecież GW też liczy od rozpoczęcia a nie zakończenia. Ionity też.Ależ tak jest wszędzie poza Orlenem.
Zadaniem pionierów e-mobilności są starania by optymalna teoria stała się powszechną praktyką 😇Fajną masz teorię, niestety praktyka za nią nie podąża.
Hmm. Zainstalowałem sobie apkę ChargePoint z Google Play, ale u mnie ona wygląda inaczej, no i ceny ma inne (zobaczyłem Lidl Liptovsky Mikulas). Czy to aby ta sama apka?Poniższe screeny z aplikacji ChargePoint (polecam mają bardzo szerokie umowy roamingowe i dobre ceny w roamingu bez abo) - jak widać sklep może być operatorem i ceny mogą być bardzo dobre (inne ładowarki na Słowacji dużo droższe, na Węgrzech i w Rumunii to samo - Kaufland i Lidl bardzo dobre ceny i sami są operatorami):
View attachment 12647
View attachment 12648
To nie ta, tutaj jest link:Hmm. Zainstalowałem sobie apkę ChargePoint z Google Play, ale u mnie ona wygląda inaczej, no i ceny ma inne (zobaczyłem Lidl Liptovsky Mikulas). Czy to aby ta sama apka?
View attachment 13191
View attachment 13192