M3P jako auto do zabawy?

krzyss

Pionier e-mobilności
o czyli bajka, coraz bardziej lubię ten M3

ps wiem że ciężko to tak określić ale powiedzmy że wyjeżdżam z 90% bateri, i jest but w podłodze. Ile to przejedzie z 200km?
na torze to sadze się szybciej się zgrzeje niz się zasięg skończy więc się nie pytam.
Z warszawy do lodzi nie dojedziesz jak bedzie but na maxa :)

AmiG

Zadomawiam się
Z warszawy do lodzi nie dojedziesz jak bedzie but na maxa :)
czekaj zależy jaki but, ciągła 140, może lekko plus ;)
zmiany pasow, okazyjne ciśnięcie z kimś, i jazda nie na chillu?
ja nie cisnę na normalnych drogach na maxa bo po co..
ale troche mnie zagiales bo to chyba tylko 150km 🥲

Michal

Moderator
Raczej chodziło mu o 180 kmh +
140 -150 latem nawet do Poznania dojedziesz

krzyss

Pionier e-mobilności
czekaj zależy jaki but, ciągła 140, może lekko plus ;)
zmiany pasow, okazyjne ciśnięcie z kimś, i jazda nie na chillu?
ja nie cisnę na normalnych drogach na maxa bo po co..
ale troche mnie zagiales bo to chyba tylko 150km 🥲
200+ jak masz co chwile to nie dojedziesz.
Jazda ostra ale bez przeginy to 200km zrobisz

ypl

Pionier e-mobilności
Fajnie jakby w poliftowej TM3P dali więcej mocy, tak powiedzmy żeby robiła poniżej 3s do setki, plus lepsze hamulce, nie muszą być ceramiczne, w zasadzie bym nie chciał nawet, miałem kiedyś ceramikę i do jazdy po mieście całorocznie słabo.

AmiG

Zadomawiam się
Fajnie jakby w poliftowej TM3P dali więcej mocy, tak powiedzmy żeby robiła poniżej 3s do setki, plus lepsze hamulce, nie muszą być ceramiczne, w zasadzie bym nie chciał nawet, miałem kiedyś ceramikę i do jazdy po mieście całorocznie słabo.
no naczytałem się przez ostatni dzień i jednak model 3P nie jest już taka strzała ktora zamiatala wszystko, przyszły nowe np M3 i się skończyło
wiec fajnie jakby dali te silniki z Plaida i trochę więcej mocy która by nie spadała tak szybko, po 7 latach na rynku to byłoby słuszna decyzja.

ceramika jest dobra jak ma się taczki siana, uszkodzi ja jeden kamyczek gdzieś coś jak się wygłupia i pozamiatane finansowo, znajomy miał tak w RS3 i płakał jak miał nowe wstawiać ;D

Last edited:

ypl

Pionier e-mobilności
Mam nadzieję, że to jest powód opóźnienia możliwości zamówienia. Jakby było 2,8s do setki, dużo lepsze czasy 100-200, dużo lepsze hamulce, to będę naprawdę musiał się mocno hamować, żeby sobie nie zamówić.

AmiG

Zadomawiam się
Mam nadzieję, że to jest powód opóźnienia możliwości zamówienia. Jakby było 2,8s do setki, dużo lepsze czasy 100-200, dużo lepsze hamulce, to będę naprawdę musiał się mocno hamować, żeby sobie nie zamówić.
dlatego mnie też tak fascynuje co mogą zrobić

w normalnym sportowym jak zrobisz z 50 LaunchControl to zaczynasz się tylko zastanawiać to może teraz pier.. bo to tylko kwestia czasu

tutaj wejdzie 50 w miesiąc i dzień jak codzień trzeba następne 50 ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Chyba zapominacie ze tm3p to zwykly sedan.
To nie jest rajdowka do katowania na torze.
Parametry i tak ma wysmienite, a kosztuje grosze za to co potrafi.
Nie sadze zeby cokolwiek zmienili w napedzie.