Dziś odebrałem swoją TM3 SR+ RWD z Arwala - produkcja chińska na baterii LFP. Kilka szczegółów dla zainteresowanych:
Początek załatwiania sprawy był w październiku, więc cała przygoda zajęła równe 6 miesięcy. Finalne papiery poszły do BOŚ 28-01-2022, decyzja pozytywna z BOŚ przyszła 25-03-2022.
Po podpisaniu umowy z Arvalem elektronicznie trzeba wysłać polecenie przelewu pocztą klasyczną
Odbiór TM3 miałem z wiosce Krze Duże między Grodziskiem Mazowieckim a Żyrardowem - generalnie koniec świata by tam dojechać bez auta.
Autko umyte, naładowane na 100%. Dają kabel type 2 menneksa, granny charger, kartę na paliwo na BP

Auto ma założony monitoring gps i niestety naklejka jest naklejona od wewnątrz na szybie blokując widok do tyłu 🤦♂️ Trzeba będzie ją jakoś przenieść w inne miejsce.
Dostęp do aplikacji tesli Arval zapewnił w ciągu kilku godzin po wysłaniu maila na biuro obsługi klienta.
Polecenie zapłaty ściąga hajs z konta 8 każdego miesiąca.
Na ten moment nie mam się do czego przyczepić, a wręcz mogę pochwalić Pana Dawida z Arvala- współpraca i kontakt bardzo dobry.