KrzysztofFly

Moderator
W nowym programie jest ograniczenie do jednego samochodu. Jak ktoś chce więcej, to musi się spieszyć, żeby załapać na stary program.
Dołącz źródło tej informacji.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Dołącz źródło tej informacji.

13) ostateczny odbiorca wsparcia może otrzymać jedno dofinansowanie obejmujące jeden pojazd elektryczny . W przypadku złożenia więcej niż jednego wniosku na to samo przedsięwzięcie, rozpatrzeniu podlega tylko pierwszy wniosek (decyduje kolejność wpływu). W przypadku złożenia wniosku na pojazd, który jest współwłasnością kilku osób, pozostałe osoby będące współwłaścicielami nie mogą występować o wsparcie na inne pojazdy;

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Jakieś wieści w tym temacie ?
Ja w styczniu postaram się zadzwonić na infolinię. Jak do tej pory nie będzie wieści.

eimi

Pionier e-mobilności

13) ostateczny odbiorca wsparcia może otrzymać jedno dofinansowanie obejmujące jeden pojazd elektryczny . W przypadku złożenia więcej niż jednego wniosku na to samo przedsięwzięcie, rozpatrzeniu podlega tylko pierwszy wniosek (decyduje kolejność wpływu). W przypadku złożenia wniosku na pojazd, który jest współwłasnością kilku osób, pozostałe osoby będące współwłaścicielami nie mogą występować o wsparcie na inne pojazdy;
Ja to rozumiem tak że nie może być dwóch dotacji na jeden pojazd. Ale dwie dotacje na dwa pojazdy już tak.

seba212

Zadomawiam się
"złożenia więcej niż jednego wniosku na to samo przedsięwzięcie" - przecież zakup drugiego auta to jest nie to samo przedsięwzięcie tylko kolejne, więc dopłata do drugiego auta jest możliwa tak myślę..

iurista

Nowy na Forum
3) ostateczny odbiorca wsparcia może otrzymać jedno dofinansowanie obejmujące jeden pojazd elektryczny .
z tego by jednak wynikało, że 1 osoba fizyczna może otrzymać jedno dofinansowanie na TYLKO jeden pojazd. ergo, nie może otrzymać 2 dofinansowań na jeden pojazd co oczywiste, jak również nie może otrzymać ponownie dofinansowania na kupno drugiego pojazdu jeżeli już skorzystała z dofinansowania z programu 1.0, na kupno pierwszego pojazdu.

umcus

Pionier e-mobilności
Cytat:
8 W przypadku kradzieży lub szkody całkowitej dofinansowanego pojazdu, dopuszcza się ponowne jednokrotne ubieganie się o dofinansowanie kolejnego pojazdu elektrycznego przez tego samego OOW.

Zatem jeśli można by było ubiegać się o dofinansowanie drugiego pojazdu, to jaki sens miałby ten zapis? Reasumując: jedna osoba/JDG - jeden samochód. Co do dofinansowania w 2.0, jeśli już dostaliśmy dotację 1.0, wg mnie będzie można, ponieważ 1.0 jest programem innym niż 2.0, ale raczej powinni to doprecyzować.

KrzysztofFly

Moderator
Chwila, to mogę wziąć na jedną teslę, jeśli teraz kupię 57000 zł dofinansowania?
Szczerze to jestem bardziej oburzony, niż szczęśliwy z tego powodu.
No tak dobrze to nie ma ;)