cwireq
Posiadacz elektryka
A to jest coś takiego jak leasing na osobę prywatną?Ale dla firm, dla prywatnych są nadal.
A to jest coś takiego jak leasing na osobę prywatną?Ale dla firm, dla prywatnych są nadal.
Jest. Czy ma to sens w porównaniu do zwykłego kredytu - nie wiem, nie sprawdzałem. Uważam, że zasadniczo branie samochodu w kredyt inny niż RRSO=0% dla osoby fizycznej jest głupotą. Choć widywałem większe głupoty - branie kredytu gotówkowego na zakup samochodu. Co kto lubi.A to jest coś takiego jak leasing na osobę prywatną?
Generalnie samochód to jedna z gorszych " inwestycji ".Jest. Czy ma to sens w porównaniu do zwykłego kredytu - nie wiem, nie sprawdzałem. Uważam, że zasadniczo branie samochodu w kredyt inny niż RRSO=0% dla osoby fizycznej jest głupotą. Choć widywałem większe głupoty - branie kredytu gotówkowego na zakup samochodu. Co kto lubi.
Obawiam się że trzeba poczekać aż ten program wystartuje i dopytać już bezpośrednio u leasingobiorcy. Aktualnie bazujemy na wrzutkach i częściowo na domyslach. Aktualnie jedynie nie obawiałbym się wziąć standardowgo leasingu na auto nawet w styczniu. Wkłady własny raczej celowałbym w 30k netto dla pewności.Generalnie samochód to jedna z gorszych " inwestycji ".
Nowy program przewiduje dofinansowanie dla osób fizycznych - 18 750 zł + 11 250 zł za niższy dochód.
Osoby fizyczne– LEASING/WYNAJEM DŁUGOTERMINOWY - 30 000 zł + 5 000 zł za niższy dochód.
Mam wątpliwości, czy jeśli wynajmę auto w styczniu to będę podlegał pod nowy program dopłat ?
Czy wpłata własna 30 000 zł to kwota brutto dla osoby fizycznej ?
Wpadł mi w oko chińczyk który nie ma oficjalnego przedstawicielstwa w PL ale u zachodnich sąsiadów jestW obecnym programie samochód musi być zarejestrowany w PL, a może być kupiony w UE lub nawet poza. Nie widzę ograniczeń na zakup za granicą również w nowym programie.
Jakie auto tak dobrze finansowo wychodzi, że rozpatrujesz zakup nie w PL ?
zdradź jaki....Wpadł mi w oko chińczyk który nie ma oficjalnego przedstawicielstwa w PL ale u zachodnich sąsiadów jest
Nio el6zdradź jaki....