tanczmy

Zadomawiam się
Nie polecam tracić czasu na infolinię - byłem 19 w kolejce, wyczekałem sobie grzecznie swoje, po czym połączenie z niewiadomego powodu urwało się :)

Gingol

Fachowiec
A wiecie czy WVFS zwraca ubezpieczenie ? Bo problem jest inny. Ubezpieczenie od 11 lipca auto odebrane 15 lipca. Okres trwałości na wniosku do 14 lipca. W skrajnym przypadku 16 lipca. I tak brakuje ubezpieczenia. Najchętniej bym oddał 11 lipca :D pytanie czy jak wystawią nawet dokument zwrotu z datą do przodu na tego 16 lipca tylko dla funduszu to czy NFOŚ nie upomni się o potwierdzenie ubezpieczenia.
Spytaj VWFS i najlepiej, żeby było na piśmie, np. mailowo: https://www.vwfs.pl/kontakt.html
Ja dzisiaj się dowiedziałem, że BMW FS odda całą kasę (OC,AC) w przypadku zawarcia polisy na 3 rok, po zwrocie auta gdy minie z niej (tej polisy na 3 rok) zaledwie kilka dni.

Sliszue

IONIQ 5 2025
Wreszcie zebrałem się i złożyłem wniosek. Myślę, że jedyne do czego mogą się doczepić to brak potwierdzenia zapłaty polisy bo dostałem tylko jakieś oświadczenie, że importer zapłaci. Czekam na zwrotkę i wtedy będę wiedział już co konkretnie wysłać. Na szczęście czasu jeszcze dużo do zakończenia programu to nawet jak wyślą zwrotkę za 2 miesiące to jeszcze zdążę. : )

firewall

Zadomawiam się
Czekam na infolinii NaszEauto, ale mała wiara, że uda mi się połączyć (24 osoba w kolejce).
spokojnie możesz czekać pod warunkiem, że wcześnie dzwonisz. Byłem 22 osobą w kolejce do 19-tej osoby minęło 3,5 godziny, a potem w pół godziny ogarnęli 3 osoby i tuż przed 16-tą uzyskałem "audiencję" u osoby odbierającej, która wlała mi otuchę w serce, że mój wniosek po 3 miesiącach będzie oczekiwał na rozpatrzenie ieszcze 8-10 miesięcy.

trosssssa

Nowy na Forum
Pytanie nr. 1
Kiedy (data) następuje obowiązek naklejenia naklejki na auto leasing/zakup za gotówkę?
Nr 2
Mój wniosek ma nr NE/006750 i status zarejestrowany, co oznacza ten status??

firewall

Zadomawiam się
Mój wniosek jest z numerkiem ponad połowę mniejszym niż twój.
Domyśl się!
Koniec programu jest w przyszłym roku!
No, ale pani minister nie ma chęci wyczyścić NFOŚiGW ze złogów słusznie minionych czasów, a tym bardziej nadzorować takich bzdetów jak jakieś programy!

Gingol

Fachowiec
spokojnie możesz czekać pod warunkiem, że wcześnie dzwonisz. Byłem 22 osobą w kolejce do 19-tej osoby minęło 3,5 godziny, a potem w pół godziny ogarnęli 3 osoby i tuż przed 16-tą uzyskałem "audiencję" u osoby odbierającej, która wlała mi otuchę w serce, że mój wniosek po 3 miesiącach będzie oczekiwał na rozpatrzenie ieszcze 8-10 miesięcy.
Mam nadzieję, że te jeszcze dodatkowe 8-10 miesięcy to taki wyrafinowany żart 🤣.

Co do infolinii - najlepiej atakować z samego rana, t.j. 07:30. Zadzwoniłem 7:33 i bylem 9 w kolejce. Po 2h w końcu ktoś się odezwał. Rozmowy nie są nagrywane także zero odpowiedzialności za wypowiedziane słowa.

safeto

Posiadacz elektryka
Wreszcie zebrałem się i złożyłem wniosek. Myślę, że jedyne do czego mogą się doczepić to brak potwierdzenia zapłaty polisy bo dostałem tylko jakieś oświadczenie, że importer zapłaci. Czekam na zwrotkę i wtedy będę wiedział już co konkretnie wysłać. Na szczęście czasu jeszcze dużo do zakończenia programu to nawet jak wyślą zwrotkę za 2 miesiące to jeszcze zdążę. : )
Jaką zwrotke za za 2msc? :D moj wniosek juz skonczyl 4 msc i nawet jest nierozpatrzony - 1464, a gdzie tutaj jeszcze poprawki

swistak

Posiadacz elektryka
Mam pytanie - wydaje mi się, że takiego nie było (jestem na tym wątku od początku) :).
Jak już pisałem - ja mam jeden wniosek złożony na JDG. Po korekcie. I sobie czekam.

Chciałbym, by córka skorzystała z dofinansowania. Prywatnie.
Ma samochód ICE ponad 4 lata. Wartości ok 9-10tyś. Warto zezłomować i mieć spokój.
Ale - Ja jestem jego współwłaścicielem. (ja na JDG nie miałem dodatku za złomowanie)
Czy jak ona weźmie dotację i zezłomuje "wspólne" ze mną auto - możemy ubiegać się o ten dodatek?