jaczar

Zadomawiam się
Dzisiaj sprawdzali wniosek około 1400.
Powiedzieli, ze mogę napisać mailowo prosbe o skierowanie wniosku do edycji i sam będę mógł poprawić to, co wiem, ze mam do poprawy. Nie wypadnę z kolejki. Dziwne, wcześniej jak dzwoniłem o tym nie mówili.

firewall

Zadomawiam się
Czyli wychodzi 250 wniosków miesięcznie i to tylko sprawdzanych.
Skoro program jest na 2 lata to w optymistycznej wersji obejrzą 6 000 wniosków.
Ciekaw jestem czy ministra o 2 nazwiskach słyszała o tym programie i o tym jak działa NFOŚiGW, bo wszak te fundusze jej podlegają. Ale dla niej ważne jest, że lansik idzie pełną parą i można chwalić się że działa!
Nie wiadomo tylko gdzie uderzyć by pogonić tych z NFOŚiGW do roboty! Jak sobie nie radzą to niech ludzi zatrudnią.

tomas500

Zadomawiam się
Czyli wychodzi 250 wniosków miesięcznie i to tylko sprawdzanych.
Skoro program jest na 2 lata to w optymistycznej wersji obejrzą 6 000 wniosków.
Ciekaw jestem czy ministra o 2 nazwiskach słyszała o tym programie i o tym jak działa NFOŚiGW, bo wszak te fundusze jej podlegają. Ale dla niej ważne jest, że lansik idzie pełną parą i można chwalić się że działa!
Nie wiadomo tylko gdzie uderzyć by pogonić tych z NFOŚiGW do roboty! Jak sobie nie radzą to niech ludzi zatrudnią.
Ja jej napisałem na X, żeby zaczęła zajmowac sie wydatkowaniem pieniędzy z KPO. Ona za lasnem w TV nie ma czasu na nic innego. Chyba jednak trzeba pisac od razu do KPRM do Tuska. Może jak dostanie zjeb...y to cos pójdzie szybciej. ;-)

profeta

Nowy na Forum
Moi drodzy, czytając to wszystko, mam wrażenie, że sami kładziecie sobie kłody pod nogi z wyliczaniem dni.

Sprawdziłem u siebie. Auto odbierałem w dniu 13 lipca. Na protokole przekazania pojazdu mam termin 10 lipca, czyli dzień rejestracji auta i wykupienia ubezpieczenia. Umowa de facto zaczęła obowiązywać dopiero od 16 lipca. Zatem generalnie wyjdzie mi tak czy owak co najmniej 2 lata + 1 dzień. Po trzecie w zasadach zwrotu pojazdu jest bodajże zwrot pojazdu w ciągu 7 dni po zakończeniu umowy. Tak więc protokół zdania pojazdu na pewno będzie mieć powyżej 2 lat.

Kwestia ubezpieczenia... Tym się będę martwił z końcam drugiego roku. Będzie trzeba to zapłacę pełne ubezpieczenie, a za 11 miesięcy mi zwrócą różnicę po zwrocie pojazdu. To jest logiczne.
Tak więc nie rozumiem mówienia o ryzyku.
Wniosek miałem składać w tym tygodniu ale nie miałem na to czasu.
Auto odebrałeś faktycznie w dniu 13 lipca a potwierdziles na dokumencie że zostało Tobie przekazane 10 lipca - czyli trzy dni wcześniej...
Umowa od 16 lipca a Ty masz pojazd od 10 lipca bo tak masz na odbiorze - niezły bałagan delikatnie mówiąc 😂🤣
Czy ktoś Ci powiedział że w trzecim roku odda Ci za to ubezpieczenie?
Czy brałeś auto w najem bo to jest istotne ponieważ nie rejestrujesz auta na siebie a auto będzie zarejestrowane na dealera i jeżeli ono go nie wyrejestruje - a raczej tego nie zrobi nie dostaniesz zwrotu za ubezpieczenie

Hainer

Zadomawiam się
Ja celuję, że wniosek będę składał przy dobrych wiatrach pod koniec sierpnia. Czyżby to oznaczało, że urealniony termin wypłaty to będzie, uwaga, czerwiec/lipiec 2026? :D. Na to wygląda. Pożyjemy, zobaczymy. Jeden plus tego wszystkiego - na krócej naklei się szkaradną naklejkę.
Obstawiam realnie na czerwiec 2027r a może i później