Twoja argumentacja:
- "jak mnie się coś nie podoba, to znaczy, że nikomu się nie podoba"
- kosmos=mars
- linki z antyweba
Alez mi się bardzo podoba kolonizacja Marsa, od dziecka marzyłem o podróżach międzygwiezdnych wychowany na czytaniu "Fantastyki", tyle ze im jestem starszy tym więcej wiem, a im wiecej wiem tym wiecej widzę problemów. W filmach czy opowiadaniach statki miały lądowac na planetach z nowymi fajnymi gotowymi do skosztowania owocami i z tubylcami mówiącymi po angielsku.
A w czym gorszy antyweb od wiki?
Przykłądowo na wiki stoi:
"
In 2012, it was reported that some
lichen and
cyanobacteria survived and showed remarkable
adaptation capacity for
photosynthesis after 34 days in
simulated Martian conditions in the Mars Simulation Laboratory (MSL) maintained by the
German Aerospace Center (DLR). Some scientists think that cyanobacteria could play a role in the development of self-sustainable crewed outposts on Mars"
a na antywebie jest już coś nowszego bo z roku
2017 i okazuje się ze jest gorzej. To normalne, im więcej wiemy o marsie tym jest coraz gorzej, bo to są warunki odmienne od ziemskich i każdy nowo poznany szczegół jest praktycznie zawsze w niekorzystna dla nas stronę.
Generalnie jeśli chodzi o wpływ na ludzi to na wiki są omówione z grubsza problemy i
żadnych sposobów na ich rozwiązanie, więc to po prostu rozwiniecie tego o czym napisałem. Ot wpierw napisane ze tam sie nie da żyć, a później pisanie sobie o tym jak założyć kolonię
Ten dysonans wynika z tego, ze na wiki pisza rózne osoby czesto dosłownie pojedyncze zdania czy akapity, więc jedna osoba pisze o tragicznym wpływie na biologie człowieka, a inna osoba pisze o tym ile osób potrzeba by funkcjonowała "marsjańska baza" bez wziecia pod uwagę problemów z ich zdrowiem o których napisano wcześniej
Natomiast "MarsSociety" to z założenia nie przyjma wiadomosci, ze sie nie da, bo musieli by rozwiązać swoją organizację, pełno jest róznych takich organizacji,a to scjentologów, a to łowców duchów co nie przyjmą do wiadomosci ze duchy nie istnieją bo musieliby....