nnnnn

Pionier e-mobilności
Prosciej, ale co z biedakiem który robi za najniższa pensje i musi dojechac do pracy 50 kilometrów?
Carsharing dziś nie jest problemem. Dziś jest tyle samochodów i kierowców oraz tak szybki przepływ informacji że byłoby to możliwe do ogarnięcia. Gdyby np powstał podatek od ilości zajętych miejsc w samochodzie to momentalnie jeździłyby pełne lub zajęte w ponad połowie.

Taki lokalny blablacar

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
No to dam bliski przykład, lotnisko w Goleniowie, ludzie tam pracujacy ze Szczecina jeszcze mogą dojechać dośc prosto, poza tym tam jest najwieksza grupa wiec daja radę po kilka osób, ale juz z innych średnich okolicznych miejscowosci nie maja zupełnie jak, bo maja 12 godzinne zmiany, zaczynajace sie o różnych porach (czasem na 7 rano, czasem na 11) więc zupełnie nie ma jak się podłączyć pod innych i w efekcie muszą dojechać sami.

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Jakby doliczyć jeszcze toksyczność wydobycia ropy naftowej, jej rafinacji itd to wynik jeszcze bardziej się zmieni...
Toksyczne to jest ewnetualne wydobycie ze szczelinowaniem (łupki) natomiast klasyczne wydobycie gdzie ropa w uproszczeniu tryska sama z dziury to jest najmniej toksyczne wydobycie (obok wydobycia gazu ziemnego) w porównaniu z wydobyciem czegokolwiek.
Wydobycie "zielonych" surowców to oranie w ziemi, mielenie jej i cudowanie by wydobyć z ziemi jakies moze 0,5%, a pozostałe 99,5% zrzucić na hałdę po zmieleniu i przetworzeniu dzieki róznym procesom fizycznym i chemicznym tworzącym odpadową resztę często w większej ilosci niz to co pragniemy otrzymać

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Prosciej, ale co z biedakiem który robi za najniższa pensje i musi dojechac do pracy 50 kilometrów?
Zauważ, że często taki biedak zamiast nastoletniej Astry czy Megane w gazie wybierze 25 letnie BMW 530d lub E klasse 320 cdi, bo musi mieć 'premium'. Jak kupuje to już zwykle jest to pół trup, a że koszty napraw są jak najbardziej premium, to szybko robi się z tego pełny trup. Zawsze to powtarzam, że jakby nie bieda umysłowa na naszych ulicach śmierdziałoby znacznie mniej. Jak w portfelu niewiele, a w głowie tylko bez gwiazdy nie ma jazdy, przewaga dzięki technice i bajerisze motorenwerke to jest jak jest. No i najważniejsza zasada. Dyzel musi dymić. Dziwne, że w konstytucji tego nie mamy.

kalotz

Zadomawiam się
#kalotz ... a jeśli udowodnie ci że przedstawiony przez ciebie film jest wyssany z palca to będziesz miał na tyle honoru w sobie że opuścisz to forum??? Wiesz... na zasadzie że przedstawiasz tu nierzetelne materiały i powołujesz się na nie...
1. Zacznę od tego że nie można wierzyć "dziennikarzynie" z povagowanych chociażby dlatego że na dzień dobry promuje jakieś produkty... że kawe to chu%... ale promuje też środki do silników spalinowych a więc mówi to co mu ktoś opłaci... a przynajmniej tak można pomyśleć...
2. Wróćmy do dowodów... film nie przedstawia Chin i chińskich składowisk samochodów... na połowie tych aut napisy nie są w języku mandaryńskim potocznie zwanym chińskim... mignął też koreański i japoński...
3. W minucie 12:37 otwarte auto ma kierownicę po prawej stronie podczas gdy ruch w chinach jest prawostronny... co prawda Hong-Kong i Tajwan pozostał przy ruchu lewostronnym ale mowa w filmie jest o chinach chinach i carsharingu chińskim a nie tajwańskim czy jakimś innym... bzdura...
4. Czysta logika... Chińskie startupy dostają wsparcie ale nie na tyle wysokie żeby opłaciło się porzucić wyprodukowany towar 🤣😅😅🤣🤣 że producent nawet nie pomyslał żeby je sprzedac po 100$ za sztuke??? Skoro jest ich tysiące to dało by to miliony dolarów dodatkowego zysku... w chinach jest potężny bum na elektryki więc kupcy by się znaleźli...

Tak więc #klotzu miej honor i opuść to forum bo to co tu przedstawiasz to czyste bzdury... albo... jeśli chcesz tu zostać to przedstawiaj bardziej wiarygodne argumenty bo do tej pory jedyne co robisz to powielasz mity i bzdury wyssane z palca dziennikarzyny od siedmiu boleści stworzone tylko i wyłącznie na potrzeby klików i zarobku...
Będę siedział gdzie mi się podoba, to wolny kraj. A jak nadal bedzie sie tu łamać netykietę to zamkną to wasze forumowisko. Nie ja jestem autorem nagrania, ani znalazcą nagrania. Sprawdzam reakcje na podane argumenty z obu stron

PabloPN

Posiadacz elektryka
Będę siedział gdzie mi się podoba, to wolny kraj. A jak nadal bedzie sie tu łamać netykietę to zamkną to wasze forumowisko. Nie ja jestem autorem nagrania, ani znalazcą nagrania. Sprawdzam reakcje na podane argumenty z obu stron
Czyli honoru tez ci brak... nie ty jestes autorem ale ty rozpowszechniasz bzdury za pomoca tego filmu... i przestac klamac ze tylko sprawdzasz reakcje na film... siejesz dezinformacje i masz z tego ucieche... cholernie nedzne i przykre musi byc twoje zycie skoro musisz uciekac sie do takich glupot zeby miec rozrywke 🤣😅😅🤣
Netykiety nikt tutaj nie lamie... no może poza toba poniewaz roznosisz niesprawdzone informacje... udowodnilem ze jestes czystej postaci trolem internetowym i nikim wiecej... w prawdziwym życiu zapewne też... spójrz w lustro i przemyśl swoje życiowe osiągnięcia i zapewne ďużo tego nie będzie... bida z nyndzą 😅🤣🤣😅
A że cie obrażam??? No coż... szacunku do glupoty nie mam i mieć nie będę miał... tak jak do osób które pokazują glupoty i klamstwa zeby sprawdzic reakcje mądrzejszych 🤣😅😅🤣

daniel

Señor Meme Officer
natomiast klasyczne wydobycie gdzie ropa w uproszczeniu tryska sama z dziury to jest najmniej toksyczne wydobycie (obok wydobycia gazu ziemnego) w porównaniu z wydobyciem czegokolwiek.
Tylko trzeba jeździć za wydobywcami i zamykać studnie po nich, bo nie raczą tego robić.

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
'Halo, policja? Proszem przyjechać na forum elektrowoz.pl bo się tu ze mnie śmiejom i mówią, że jestem gupi.' Ile masz chłopie lat? Masz już chociaż koperek pod nosem? Momentami zachowujesz się jak totalny dzieciak.