Nie zaplacilem ani 1zl za ładowanie samochodu na szybkich ladowarkach - ktos tak ma? A minął prawie rok.

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
@art na hulajnodze pada na głowę, zimno zimą i gorąco latem. Kiedys robiłem 50tys rocznie, teraz juz nie muszę o bardzo się z tego cieszę, moj poziom szczęścia to 20-40tys rocznie.
ciężko się przewozi 8km dzieci na hulajnodzie szczególnie jak zimno i pada

Bronek

Pionier e-mobilności
ciężko się przewozi 8km dzieci na hulajnodzie szczególnie jak zimno i pada
Da się na "komarku" to i da sie na hulajnodze

1000001575.png

tuvok

Nowy na Forum
Ostatnio sobie uzmysłowiłem że jeszcze nie używałem płatnych ładowarek.
Ładuje albo dom, pv albo super charger tesla na które dostałem Przy zakupie 20tys km..

To nie było celowe, po prostu tak wyszło.
T3p 2024.

Ma ktoś podobnie?

A Ile spędziłeś czasu w kolejkach do tych super czardżerów? 🤔

kower

Fachowiec
Z @autorus nie jeździłem, więc nie wiem ile czekał w kolejkach, ale u mnie niecałe siedem minut na Lućmierzu i dwie na Słowacji.
Plus raz popełniłem błąd i zawitałem w czeluści kopalni na Belwederskiej. Dwie ładowarki, dwa auta w kolejce, dwie taxi S podpięte. Mam to liczyć jako nieskończony czas oczekiwania? ;)

autorus

Posiadacz elektryka
Z @autorus nie jeździłem, więc nie wiem ile czekał w kolejkach, ale u mnie niecałe siedem minut na Lućmierzu i dwie na Słowacji.
Plus raz popełniłem błąd i zawitałem w czeluści kopalni na Belwederskiej. Dwie ładowarki, dwa auta w kolejce, dwie taxi S podpięte. Mam to liczyć jako nieskończony czas oczekiwania? ;)
Kiedyś z 15 min czekałem w Ząbkach. Szybko poszło bo byłem tak zdziwiony kolejka że czas szybciej płynął. O belwederskiej opowieści chodzą wiec nawet o niej nie pomyślałem.....

facet

Fachowiec
Lekko ponad 2 miesiące i 9500km przejechałe. Laduje tylko w domu, raz pojechałem na tesla żeby wiedzieć jak to jest ładować na miescie ale za darmo bo tesla daje 150km na start. 0.75 pln przy średnim zużyciu 16kWh na 100 porównując to poprzedniego 2.0hdi palącego 7 litrów on daje 2700 oszczędności w stosunku do duuuuuzzzooo słabszego poprzedniego auta. Jak tu nie kochać tesi

Bosman71

Znalezione...jeżdżę!
Ja to może nie mam specjalnej ekscytacji czy płacę za ładowanie czy nie... bo jak trzeba to ładuję. Ja to mam raczej odchył w drugą stronę tzn. męczyło mnie, że oddaję za pół darmo prąd do sieci. Więc teraz mam wallboxa który gra z panelami i baterią auta/domu i już tak dużo nie oddaję :) A że dzięki temu nie płacę to także miły aspekt.

Plus fajnie czuć pewnego rodzaju niezależność.

adamusek

Posiadacz elektryka
u mnie przez rok oba auta ok 70tys km, Kangur tylko raz na 300tys km przebiegu ładowany ze słupka (musiałem go przewieźć po zakupie ;); Niro ok 50tys km, na płatnych poszło z tego ok 1700zł.

Masta20PL

Zadomawiam się
ja jestem, ciekaw czy dalbym rade zrobic takiego malego offgrida sam, panele falwonik magazyn 10kwh. Instalowalbym w pracy tam gdzie auto jest od pon-pt przez 8h. 6h x 2,5kwh to 15kwh część ze słońca część z poprzedniego dnia z magazynu, ale ja nie będę potrzebował dzień w dzień 15kwh to 2 auta by musialy byc.