Niebezpieczna sytuacja po serwisie w Tesla Warszawa

tenOr

Posiadacz elektryka
Matko... z lenistwa umówiłem się w wawie na wymianę kół, ale teraz mam wątpliwości czy dokręcą :D Nie zapomnę wspomnieć pani Oldze, żeby sprawdzili zanim mi coś odpadnie.

Michal

Moderator
Może jeszcze nie zmieniaj, bo do końca miesiąca ma być nadal jeszcze w okolicy 0 nocami, a letnie poniżej 5C robią się jak łyżwy...

mALEK

Pionier e-mobilności
Musiałem naprawić sam bo jakie miałem inne wyjście? Holować do Warszawy?
z calym szacunkiem, ale wlasnie tak. nie ruszac, nie dotykac, a juz w ogole nie poprawiac i naprawiac samemu. nie wiem, ale w naszej mentalnosci polskiej caly czas funkcjonuje cos takiego jak "pokorny klient". NIE. nalezy z tym skonczyc. pomijam zapisy w gwarancji itd itp, bo gdyby teraz oddac sprawe do sadu, to adwokaci Tesli pierwsze co, to wykaza naruszenie umowy gwarancyjnej - samodzielna naprawa i ingerencja w produkt. i tak na szybko, niech cos sie stanie teraz z samochodem, bedzie wypadek, zgina ludzie. kto wezmie odpowiedzialnosc? ciekawe jak podejdzie do tego ubezpieczyciel, jak sie dowie, ze klient "sam sobie naprawial". jak potem udowodnic, ze kierownica, ktora odpadla, to nie wina dokreconej srubki w zawieszeniu . dla mnie "samo naprawianie" samochodu na gwarancji, to skrajny brak wyobrazni i odpowiedzialnosci.
Cale to zdarzenie, to imo jest kolejny przyklad jak nie powinno sie robic - mam samochod na gwanacji, to dzialam wg. jej zapisow. Nie ma czegos takiego "ze musialem naprawic sam" no ludzie. to zachod czy nadal wschod? zmiencie swoja mentalnosc, to i ci w serwisie ja zmienia, bo beda wiedziec, ze to oni sa dla nas, a nie my dla nich. dlatego m.in. w Berlinie to zadzialalo tak, a nie inaczej.

JareG

Pionier e-mobilności
Matko... z lenistwa umówiłem się w wawie na wymianę kół, ale teraz mam wątpliwości czy dokręcą :D Nie zapomnę wspomnieć pani Oldze, żeby sprawdzili zanim mi coś odpadnie.
I właśnie: każdy teslowiec korzystający z tego serwisu powinien przy odbiorze się pytać, czy auto poskręcane jak należy.. żeby za szybko nie zapomnieli 🤣

Pozdrawiam

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Słuchajcie to jest niesamowite, jak wspominałem wam wcześniej pan Daniel Frohn z Tesla (nie wiem Deutschland czy Europe w każdym razie nadzorujący również nasz rynek) załatwił wszystko w mgnieniu oka. Dziś przelane zostały pieniądze pokrywające wszystkie koszty związane z tym przykrym zdarzeniem. Obiecał że wyślą mi wszystkie części potrzebne do naprawy oraz coś extra. Dodatkowo zaproponował spotkanie w kwietniu w Warszawie (jak się nam terminy zgrają). Kurczę jednak można, chyba nie będę mu wypominał że pewnie jego dziadek strzelał do mojego w kampanii wrześniowej. Pan przesiaduje w Kolonii a ja tam często bywam (dokładnie to w Leverkusen), więc pogadaliśmy o pięknie miasta i okolic i o żegludze po Renie :)
Ktoś pytał w jakim języku się porozumiewa, pewnie w niemieckim :) ale po angielsku też potrafi (chociaż mam wrażenie że przy współudziale translatora googlowego.
Szukając drugiego dna, facet na pewno robi to aby uciszyć sytuację zdając sobie sprawę z zagrożenia postępowaniem itd. ale szacun mimo to.

OCZYWIŚCIE TESLA WARSZAWA DALEJ MILCZY

@mALEK Nie martw się, gdybym nie wiedział co robię to pewnie bym nie naprawiał tego samochodu we własnym zakresie. Codziennie przez mój serwis przewija się kilka-kilkanaście samochodów w okresie gwarancji :) a z drugiej strony nie chciałem żeby partacze dłubali dalej w moim wozie.

marmlo

Zadomawiam się
mieszkam w Gorzowie
Mam całkiem blisko. Czy ewentualna naprawa Tesli w twoim serwisie jest możliwa? pytam czysto teoretycznie bo puki co nic złego się nie dzieje i mam nadzieje ze tak pozostanie. Nie pytam o remont kapitalny a drobne sprawy typu zawieszenie czy hamulce itp.

Cav

Pionier e-mobilności
Słuchajcie to jest niesamowite, jak wspominałem wam wcześniej pan Daniel Frohn z Tesla (nie wiem Deutschland czy Europe w każdym razie nadzorujący również nasz rynek) załatwił wszystko w mgnieniu oka. Dziś przelane zostały pieniądze pokrywające wszystkie koszty związane z tym przykrym zdarzeniem. Obiecał że wyślą mi wszystkie części potrzebne do naprawy oraz coś extra. Dodatkowo zaproponował spotkanie w kwietniu w Warszawie (jak się nam terminy zgrają). Kurczę jednak można, chyba nie będę mu wypominał że pewnie jego dziadek strzelał do mojego w kampanii wrześniowej. Pan przesiaduje w Kolonii a ja tam często bywam (dokładnie to w Leverkusen), więc pogadaliśmy o pięknie miasta i okolic i o żegludze po Renie :)
Ktoś pytał w jakim języku się porozumiewa, pewnie w niemieckim :) ale po angielsku też potrafi (chociaż mam wrażenie że przy współudziale translatora googlowego.
Szukając drugiego dna, facet na pewno robi to aby uciszyć sytuację zdając sobie sprawę z zagrożenia postępowaniem itd. ale szacun mimo to.

Mam w związku z tym nieodparte wrażenie, że facet się odezwał, bo skumali, że nie jesteś chłoptasiem z ulicy.
A gdybyś nie wspomniał o tym, że masz własny serwis Mazdy, to by się nikt Twoją skargą nie zainteresował.
Czyli szary żuczek posiadający Teslę, pewnie dalej pozostałby z możliwością pisania na Berdyczów i to jest bardziej stała praktyka w takich sprawach.

kaziwich

Posiadacz elektryka

@mALEK Nie martw się, gdybym nie wiedział co robię to pewnie bym nie naprawiał tego samochodu we własnym zakresie. Codziennie przez mój serwis przewija się kilka-kilkanaście samochodów w okresie gwarancji :) a z drugiej strony nie chciałem żeby partacze dłubali dalej w moim wozie.
Jak dotarles do tego Daniela? Pisales na jakis ogolny email (jaki?) i potem on odpisal?