dsc

Zadomawiam się
Ładny ten niebieski.
Jaki niebieski?
Faktycznie, daltonista ze mnie 😀

:)

Wypada podsumować - żeby nie było więcej wątpliwości - że cennik Kia określa ten kolor nazwą Cityscape Green (CGE), a dodatkowo mamy też widoczny tylny słupek lakierowany w kolorze Pearl Black (ABP).

Natomiast mam różne zdjęcia mojego samochodu i muszę powiedzieć, że kolor chyba na każdym wychodzi inaczej. Dużo zależy od nasłonecznienia, zachmurzenia i otoczenia. Jedna ze znajomych osób stwierdziła, że ta zielono-czarna mieszanka to kolor wojskowego kamuflażu i coś w tym chyba jest.

Cav

Pionier e-mobilności
:)

Wypada podsumować - żeby nie było więcej wątpliwości - że cennik Kia określa ten kolor nazwą Cityscape Green
Uff.
Już się bałem, że mam jakąś następną przypadłość, tym razem z oczami....

deniro

Zadomawiam się
Czy jakoś specjalnie dbacie o baterię? Czy trzymacie się tylko reguły jak ładowanie w domu to w zakresie od 20 do 80 % ?

Czy np jak potrzebujecie 100% baterii to pilnujecie żeby to było zaraz przed odjazdem czy może być na 10 h przed wyjazdem? W instrukcji nie ma o tym za wiele ale może jakieś sprawdzone źródła wiedzy macie?

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja mam to w …, …gdzieś, ładuje według potrzeby. Ale..,
Generalnie raz w tyg na taniej taryfie ładuję do 80% co generalnie wystarcza na jazdy wokół komina, a jak potrzebuję coś więcej to daję 98% (ze względu na rekuperację) i git.

Najnowsze dyskusje