HMS

Zadomawiam się
... W Niro EV wymiana płyny jest przewidziana do 180 kkm lub po 10 latach.
Czy mógłbyś napisać jak jest w książce gwarancyjnej Niro EV.
Co i jak po ilu km należy wykonać?
Dla mnie oczywiste jest, że według tego zapisu >Pakiety serwisowe na 4 lata lub 60 000 km< wykonujesz to co nastąpi szybciej, a wtedy należy się zastanowić/policzyć ile za przeglądy przez te cztery lata zapłacisz, a ile ta wymiana płynu kosztuje i czy warto kupować pakiet ?
Edit
Chyba właśnie odpowiedziałeś choć nie na wszystko

KKL

Posiadacz elektryka
Soul:
Pierwszy przegląd coś koło 200 zł, drugi 500 + filtr (60 zł we własnym zakresie).
Trzeci pewnie znowu będzie tańszy, ale czwarty to już duże koszta, zwłaszcza jak się płynu chłodzącego nie przywiezie własnego.
Jak się przywiezie, to pewnie w 1000 się zamknie +500 za płyn.

Czyli z grubsza 2500 na 60 kkm.
No to mi w Warszawie zaśpiewali w Kia Eforia oraz w Kia Carserwis 600zl z groszami za Soula. Za pierwszy przeglad. Zdzierstwo na maxa. Jak zapytałem co tak drogo, to że taki cennik mają.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Pierwszy przegląd coś koło 200 zł, drugi 500 + filtr (60 zł we własnym zakresie).
Trzeci pewnie znowu będzie tańszy, ale czwarty to już duże koszta, zwłaszcza jak się płynu chłodzącego nie przywiezie własnego.
Jak się przywiezie, to pewnie w 1000 się zamknie +500 za płyn.
Na początku listopada byłem e-Niro na trzecim przeglądzie i zapytałem o koszt kolejnego - usłyszałem, że jak drugi, czyli ok. 800 zł. Ot, ciekawostka...

less

Posiadacz elektryka
Czy mógłbyś napisać jak jest w książce gwarancyjnej Niro EV.
Co i jak po ilu km należy wykonać?
Dla mnie oczywiste jest, że według tego zapisu >Pakiety serwisowe na 4 lata lub 60 000 km< wykonujesz to co nastąpi szybciej, a wtedy należy się zastanowić/policzyć ile za przeglądy przez te cztery lata zapłacisz, a ile ta wymiana płynu kosztuje i czy warto kupować pakiet ?
Edit
Chyba właśnie odpowiedziałeś choć nie na wszystko
Jest zdjęcie książki przeglądów na stronie 37 tego wątki

HMS

Zadomawiam się
Jest zdjęcie książki przeglądów na stronie 37 tego wątki
Ok - dziękuję,
Skoro na dwóch przeglądach 30/60 tys wymieniają tylko filtr powietrza klimatyzacji i płyn hamulcowy, a resztę sprawdzają i ewentualnie wymieniają to co za business żeby zapłacić 2777zł za pakiet ? Jeżeli policzymy za każdy po 800zł jak pisze lookash_s to czy ktoś to rozumie ?

dsc

Zadomawiam się
Ok - dziękuję,
Skoro na dwóch przeglądach 30/60 tys wymieniają tylko filtr powietrza klimatyzacji i płyn hamulcowy, a resztę sprawdzają i ewentualnie wymieniają to co za business żeby zapłacić 2777zł za pakiet ? Jeżeli policzymy za każdy po 800zł jak pisze lookash_s to czy ktoś to rozumie ?
Biznes wydaje się słaby, ale ma jedną zaletę - blokujesz sobie cenę na 4 lata do przodu i nic Cię nie obchodzi. Nawet jeśli w międzyczasie taki pojedynczy przegląd zamiast 800zł skoczy na 1000 albo 1500, Ty masz już z góry opłacone.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Biznes wydaje się słaby, ale ma jedną zaletę - blokujesz sobie cenę na 4 lata do przodu i nic Cię nie obchodzi. Nawet jeśli w międzyczasie taki pojedynczy przegląd zamiast 800zł skoczy na 1000 albo 1500, Ty masz już z góry opłacone.
Można tak na to patrzeć, ale ale ja trzy dotychczasowe przeglądy zapłaciłem nieco ponad 1000 zł (ok, pewnie gdzie indziej jest drożej, ale ot, uroki ściany wschodniej ;-)).
Może w pakiecie jest coś jeszcze?

Cav

Pionier e-mobilności
W Niro EV przeglądy są co 2 lata/30 tys., A wymiana płynu po 10 latach/180 tys. Nie będzie więc droższego przeglądu w okresie wykupionego pakietu przeglądów.
No tak, pytanie było o poprzednie wersje, w których było tak jak pisałem.

Najnowsze dyskusje