kiki111

Fachowiec
Pogoda jest taka jest, chlapa, błoto. Cały samochód jest brudny, jednak tylna klapa, szyba, kamera, to porażka, zachlapuje się błyskawicznie. Jest to denerwujące
Już tu wcześniej o tym wspominałem. U mnie Niro zdecydowanie najszybciej i najbardziej się brudzi ze wszystkich aut jakich używamy. Teraz mam tak uwalony tył że mało kto by się domyślił że tablica była zielona jak była czysta ale nie myję bo przy tej pogodzie nie będzie czysty nawet jeden dzień.

Cav

Pionier e-mobilności
Już tu wcześniej o tym wspominałem. U mnie Niro zdecydowanie najszybciej i najbardziej się brudzi ze wszystkich aut jakich używamy.
Widać nie miałeś Soula.
Tylna klapa to jakaś porażka - brudzi się nawet jak deszcz pada a auto w garażu stoi chyba.....

kiki111

Fachowiec
Widać nie miałeś Soula.
No nie miałem, widać mają tak rodzinnie.
Nasz firmowy P5008 zrobił ostatnio trasę 800 km w jeden dzień i po powrocie wyglądał lepiej niż niro (a peugeot jest biały). Żona jeździ corsą F tą samą trasę co ja niro i corsa po 2 tygodniach od mycia jest delikatnie brudna za kołami gdzie w niro już po 3 dniach ciężko kolor zgadnąć. Tompor zdaj relację jak chwilę pojeździsz czy chlapacze coś pomagają.

abes99

Posiadacz elektryka
Widać nie miałeś Soula.
Akurat wczorajsza ulewa trochę domyła Oczojeba po weekendowym wypadzie w góry :D ;)

wartur

Nowy na Forum
Mam pytanie do tych co odebrali niro,odnośnie ubezpieczenia.
Jaką wartość samochodu macie na ubezpieczeniu fakturową czy aktualną cennikową, różnica jest 24000, więc w razie szkody całkowitej nie kupi się takiego samego...

Olecki

Pionier e-mobilności
Fakturową, jeszcze nie widziałem sytuacji żeby bez faktur za doposażenie ubezpieczyciel wziął za podstawę większą kwotę niż za którą kupiłeś.

darru

Nowy na Forum
Fakturową, jeszcze nie widziałem sytuacji żeby bez faktur za doposażenie ubezpieczyciel wziął za podstawę większą kwotę niż za którą kupiłeś.
Bez problemu możesz podnieść sumę ubezpieczenia AC do wartości jaka wyliczy kalkulator ubezpeiczyciela.

Olecki

Pionier e-mobilności
Bez problemu możesz podnieść sumę ubezpieczenia AC do wartości jaka wyliczy kalkulator ubezpeiczyciela.
W używanym tak, w nowym salonowym nie, chyba że nie korzystasz z pakietów dealerskich, co jest raczej nieopłacalne. Zresztą jak ubezpieczają się według wyceny katalogowej to np. po pół roku w szkodzie wyliczają Ci jeszcze raz wartość aktualną i może się okazać że jest już ona niższa niż fakturowa.