Ryś
Zadomawiam się
Az tak źle?jak stanieje o 50 tys to będzie można się zastanawiać
Az tak źle?jak stanieje o 50 tys to będzie można się zastanawiać
Przed obniżką cen tesli launch edition był rozsądnie wyceniony (na tle konkurencji). Po obniżkach cen Tesli staje się nieco drogawy. Edycje nie-launch już są ultra drogie.Dużo piszecie o Tesli a co myślicie o samochodzie Jeep Avenger? W sytuacji, kiedy czekamy miesiącami na Niro - i nie mamy żadnych wieści - może to byłby dobry kierunek? Tym bardziej, że prawdopodobnie można jeszcze wyhaczyć Launch Edition za 189 700...
Wiem, że ma mniejszy zasięg, ale za te pieniądze jest naprawę dobrze wyposażony i co ważne osiągalny na przełomie kwietnia/maja!
Martwi mnie tylko, że opinie o tej marce - jak i o całej stajni Fiata - nie są najlepsze...
Ja nie piszę o najdroższej wersji Summit, tylko o tej wersji promocyjnej za ok 190 tysięcy zł. + Wallbox, nawigacja i lakier dwukolorowy, która - jak dobrze poszukasz - jest do osiągnięcia. Wersja Summit z wyposażeniem takim jak w launch edition kosztowałaby ok. 27 tysięcy więcej! To na pewno nie jest opcja godna zachodu.Przed obniżką cen tesli launch edition był rozsądnie wyceniony (na tle konkurencji). Po obniżkach cen Tesli staje się nieco drogawy. Edycje nie-launch już są ultra drogie.
Y RWD też fajne auto ale u mnie opcja jest taka, że mamy w domu dwa auta (jeździmy wymiennie z Żoną bez podziału, które czyje) i albo wymienimy na elektryka mniejsze auto albo większe.Ze względu na koszty, to warto przemyśleć kompromis, czyli TMY RWD.
Launch to podstawa?Przed obniżką cen tesli launch edition był rozsądnie wyceniony (na tle konkurencji). P
Realia są takie, że nie będziesz chciał jeździć nigdzie dieslem mając elektryka do wyboru.Y RWD też fajne auto ale u mnie opcja jest taka, że mamy w domu dwa auta (jeździmy wymiennie z Żoną bez podziału, które czyje) i albo wymienimy na elektryka mniejsze auto albo większe.
Niro ma być wymienione za hondę civic benzynową a w garażu zostanie też renault espace V w dieslu.
Założenie jest takie, że Niro ma jeżdzić jak najwięcej miasto + bliskie trasy a diesel jako drugie auto + długie trasy.
Chyba się trochę mylisz! Launch jest tak samo wyposażona jak Summit + dodatki...Launch to podstawa?
No to jest mega bida wersja - a nawet za dopłatą nie idzie jej doposażyć do sensownego poziomu, żeby zachować sensowną cenę.
Potwierdzam, mam w garażu świeżą corsę jako drugie auto i wyjeżdża tylko w tych momentach kiedy potrzebne są oba w tym samym czasie. Mimo że bardzo lubiłem jeździć tą corsą po mieście to teraz jadąc nią jedyne o czym myślę to żeby ją zmienić na e-corsę lub cokolwiek innego elektrycznego. Narazie jeszcze umiem sobie wytłumaczyć że to bez sensu ale pewnie kiedyś się złamię.Realia są takie, że nie będziesz chciał jeździć nigdzie dieslem mając elektryka do wyboru.
Bierz TMY, a mniejsze auto wymienisz na elektryka za rok, jak już będziesz wiedział że ice tylko stoi i się kurzy. ;-)
Czyli to nie jest podstawowa wersja, a o to pytałem.Chyba się trochę mylisz! Launch jest tak samo wyposażona jak Summit + dodatki...