electricar

Zadomawiam się
W przepisach jest określony kolor biały podświetlenia tablicy. Nie ma ani słowa jaka ma być temperatura barwy, tylko nie mogą oślepiać. W Niro są schowane w głębi pod listwą i za mleczną obudową rozpraszającą światło, nie ma mowy o oślepianiu kogokolwiek. Bardzo dużo samochodów ma fabrycznie LEDy do podświetlenia tablicy, jak Ci się nie podobają to pisz petycje do producentów żeby zamiast tego wkładali żarniki.

Masz rację, niech kazdy do auta montuje zamiast żarówek z przodu ledy bo na Ali sprzedawca powiedział że pasują. Nie rozumiesz tego że fabryczne to fabryczne ledy i tu nie chodzi o Leda w ramkce. Mało g***a z paskami led jeździ po ulicy ? Z przodu montowowane w zderzaku na taśmę dwustronna... którego wogole nie widać?

acc

Zadomawiam się
Ustawienia tempomatu przywraca się przez wciśnięcie tego przycisku (tego samego którym góra/dół można regulować ustawioną prędkość). Tak samo można go chwilowo wyłączyć tym samym przyciskiem, no albo hamulcem.

Tompor

Zadomawiam się
Dziękuję, nie próbowałem wciskać, tylko góra/dół.
Przy okazji kolejne pytanie. Studiuję instrukcję, ale przebrnąć przez to dzieło i jeszcze zrozumieć co autor miał na myśli,
to sztuka. Ustawienie rozpoczęcia jazdy. Ustawiam czas na dzień godzinę, podpinam ładowarkę i rozumię, że system tak rozpocznie
ładowanie aby na godznię wyjazdu samochód był naładowany. Nie chcę, aby samochód był naładowany 100% na dobę przed wyjazdem.
Czy tak to działa? Klimatyzacja, temperatura myślę, że tak to działa.

Last edited:

pawcjo

Posiadacz elektryka
Obawiam się, że Niro EV XL jeszcze żadne nie dotarło i żadne nawet nie ma VIN-u. Taką mam przynajmniej informację. Nikt też nie wie, kiedy coś ruszy. Z dwojga złego, jak mają zacząć tuż pod koniec roku, to już wolę poczekać i mieć nowszy rocznik 😀

less

Posiadacz elektryka
Tak to niby wygląda z XL-kami. Na YT jest jednak polski test Niro EV w wersji XL. Egzemplarz na.polskich blachach i bez naklejek po bokach charakterystycznych dla demówek

Olecki

Pionier e-mobilności
Masz rację, niech kazdy do auta montuje zamiast żarówek z przodu ledy bo na Ali sprzedawca powiedział że pasują. Nie rozumiesz tego że fabryczne to fabryczne ledy i tu nie chodzi o Leda w ramkce. Mało g***a z paskami led jeździ po ulicy ? Z przodu montowowane w zderzaku na taśmę dwustronna... którego wogole nie widać?
Kolejny keyboard warrior, jak ja to lubię. Nie wiesz jak to wygląda, jaką moc mają LEDy, jak na odbicie światła wpływa inny kolor tablic - czyli typowe nie wiem, nie znam się ale się wypowiem. Nawet nie wiesz jak bardzo nie interesuje mnie opinia takich internetowych NPC.
A jak tak nie lubisz oświetlenia LED to pobiegnij poskarżyć się do dealerów KIA, którzy bezproblemowo oferują wymianę żarówek podświetlenia tablicy na LEDy.