deniro

Zadomawiam się
"design profilu jazdy ECO w samochodach elektrycznych, który wcześniej był dostępny tylko w Kia EV6"
zastanawia mnie czy ten design dodaje wyświetlanie cyfrowo w procentach jaki jest stan baterii, jak myślicie ? W ev6 są cyfry przy baterii.

rafu

Nowy na Forum
Na stronie:
nie ma żadnej aktualizacji, notatka prasowa może coś zapowiada.
Jest aktualizacja.
Wejdź na stronę https://update.kia.com/EU/PL/navigationUpdate.
Zainstaluj program na komputer, wybierz swój model samochodu i pobierz aktualizację.
Uwaga, ma aż ponad 40 GB!.

Następnie przenieś ją na pendriva o pojemności min. 64 GB i włóż do portu USB w samochodzie (pod radiem, USB typu A).
Jeśli nie zadziała to weź pendriva o klasie szybkości 3.0 lub 3.1.

U mnie zaktualizowało mapę oraz multimedia do wersji z 2022.12.23.
Widać kilka drobnych poprawek.

PS.
Niestety nadal nie pokazuję w % stanu baterii na ekranie głównym.
Nie można ręcznie wymusić podgrzewania baterii.
I niestety nadal w ustawieniach automatycznego odblokowywania drzwi nie ma opcji typu "automatycznie odblokuj wszystkie drzwi po otwarciu drzwi kierowcy".

Tompor

Zadomawiam się
Mam ten program i poprzednią aktualizację robiłem w grudniu 2022. I na dzień dzisiejszy nie ma nowszej aktualizacji, tak pokazuje Navigator updater. Nie wiem jaki masz model samochodu, do mojego nie ma. Zresztą czekam na update OTA.

Tompor

Zadomawiam się
Nie ma takiej wersji, to zapewne jest data przeprowadzonej przez Ciebie aktualizacji. Ja zrobiłem to 10.12.2022. Ta wersja jest z 07.12.2022.

Attachments

• Zrzut ekranu 2023-03-04 192447.png
    Zrzut ekranu 2023-03-04 192447.png
    227,4 KB · Liczba wyświetleń: 9

Olecki

Pionier e-mobilności
I niestety nadal w ustawieniach automatycznego odblokowywania drzwi nie ma opcji typu "automatycznie odblokuj wszystkie drzwi po otwarciu drzwi kierowcy".
Przecież masz opcję odblokowania drzwi po zatrzymaniu pojazdu, po co mieli by mnożyć bardzo do siebie podobne opcje.

rafu

Nowy na Forum
Nie ma takiej wersji, to zapewne jest data przeprowadzonej przez Ciebie aktualizacji. Ja zrobiłem to 10.12.2022. Ta wersja jest z 07.12.2022.

Aktualizację zrobiłem wczoraj (samochód to NIRO EV).
W załączniku zdjęcie.
Wersja oprogramowania (i nawigacji również) .221223 czyli 23 grudnia 2022

Można poznać np. po tym że w menu MEDIA pojawiły się dodatkowe dźwięki natury m.in. "Miasto o świcie".

Attachments

• IMG_20230304_192650.jpg
    IMG_20230304_192650.jpg
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 9

Tompor

Zadomawiam się
Mam dźwięki natury "Miasto o świcie", to już była w aktualizacji z grudnia 22
Nie wiem jak oznaczają aktualizacje, ale ja nic nowego nie widzę, zresztą i tak będę czekał na OTA.

Attachments

• 2022-12-10 15.50.00.jpg
    2022-12-10 15.50.00.jpg
    2,4 MB · Liczba wyświetleń: 6

Lupus

Posiadacz elektryka
Jest aktualizacja.
Wejdź na stronę https://update.kia.com/EU/PL/navigationUpdate.
Zainstaluj program na komputer, wybierz swój model samochodu i pobierz aktualizację.
Uwaga, ma aż ponad 40 GB!.

Następnie przenieś ją na pendriva o pojemności min. 64 GB i włóż do portu USB w samochodzie (pod radiem, USB typu A).
Jeśli nie zadziała to weź pendriva o klasie szybkości 3.0 lub 3.1.

PS.
Niestety nadal nie pokazuję w % stanu baterii na ekranie głównym.
Nie można ręcznie wymusić podgrzewania baterii.
Najnowsza obecnie aktualizacja jest z grudnia 2022 r.
Trochę nie jasne czy ta nota prasowa zapowiada jakąś nowa aktualizację, czy mówi o tej z grudnia, bo:

nowy design profilu jazdy ECO (...) który wcześniej był dostępny tylko w Kia EV6
natomiast w grudniu było:
nowy motyw dla pojazdu elektrycznego, który ukazał się po raz pierwszy wraz z EV6
Brzmi podobnie ale to nie to samo.

nowe utwory Sounds of Nature
vs
do dźwięków natury dodano nowy dźwięk

ulepszone działanie systemu klimatyzacji wraz z poprawionym sterowaniem klimatyzacją foteli
tego w ogóle w grudniowym opisie nie ma.

Tompor

Zadomawiam się
I dodatkowo:
"Funkcja OTA, dostępna we wszystkich modelach marki Kia począwszy od roku modelowego 2022....", to już było w aktualizacji grudniowej. A ta notatka prasowa z 2023, to raczej marketing niż zapowiedź aktualizacji.