electricar

Zadomawiam się
Na Facebooku jest właśnie artykuł jak Kia anulowała zakup ev6 po 16 msc czekania. A samochod jest już na statku... Więc możemy pomału się żegnać z naszymi autami. Bo wątpię żeby oddali prawie 30k z każdego samochodu

Mirrecki

Nowy na Forum
Stare zamówienia (pierwszy cennik) są zapewne przeciągane, aby klient zrezygnował sam, a jak nie, to na koniec anulowanie. Ja raczej już nie liczę na ten samochód i będę każdemu odradzał tą markę.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Musk jest wyrafinowany, ale przynajmniej honorowy
Zawartych umów dotrzymuje,
Nie ekstrapoluj jednego przypadku na wszystkie. Nie jest wykluczone, że Kia zamówienia odwoła, ale jednocześnie są głosy, że część starych zamówień jest realizowana.

electricar

Zadomawiam się
Ja w oczekiwaniu zdążyłem już kupić drugie auto z salonu w lipcu, odebrałem w grudniu i sprzedałem w lutym. Boję się że zanim odbierzemy to będzie już NIRO VI po 4 facliftingach.. też odpuściłem temat niro i raczej go nie odbiorę.

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Nie chciałbym być na miejscu tych, którym anulowali
W momencie składania zamówień, mieli inne opcje, których po 2-6m-cach już nie było, przynajmniej na tamtym poziomie cenowym

PabloPN

Posiadacz elektryka
Poza tym historie o anulowaniu umowy tego konkretnego przypadku znamy tylko od strony klienta... nie wiemy jak było naprawde... jakby jednak nie było współczuje klientowi...

krzyss

Pionier e-mobilności
Stare zamówienia (pierwszy cennik) są zapewne przeciągane, aby klient zrezygnował sam, a jak nie, to na koniec anulowanie. Ja raczej już nie liczę na ten samochód i będę każdemu odradzał tą markę.
Tez uwazam ze to dyskwalifikuje takiego producenta.

less

Posiadacz elektryka
Tez uwazam ze to dyskwalifikuje takiego producenta.
Ja bym jeszcze KIA nie skreślał, pod tym względem. Przy zmianie modelu Niro na całkiem nowy i anulowaniu zamówień na schodzący model osoby które zamówiły stary dostały nowy model po cenie z zamówienia starego.