Nowa nawigacja 2021

Bartosz

Pionier e-mobilności
Przede wszystkim sprawdź siłę wifi, jakoś tak dziwnie bywa iż cztery kreseczki są lepsze od dwóch.. I Tezla lubi dawac mocnym w tym temacie..
Sprawdziłem, wstawiłem nawet router do garażu 🙂

Nie ma znaczenia czy auto podpięte czy nie do evse ( byly takie wątpliwości iz7 podczas ładowania niby nie aktualizuje). U mnie idzie...
Nieraz mam podpięte, a nie raz nie, różnie, więc to chyba też nie jest problem.

Na marginesie zapytam dlaczego Ci tak zależy, my czekaliśmy ponad rok.
Na mapach zależy mi mniej niż martwi fakt, że samochód zgłasza błąd i nie chce ich zaktualizować, w logach jest "failed".

Wszedł bym na strone Tesli w USA i tam w supporcie poszukal bylejakiego maila. Wysoki priorytet i tekst w Polskim z tumaczeniem Angielskim pod spodem.
Mam wrazenie ze lepiej reagują na dziwne maile
Dzięki. Myślałem, że ktoś posiada jakiś dedykowany adres email.

nolaan

Zadomawiam się
Panowie..w Tesli jedną z cech uwielbianych przez właścicieli jest... OCZEKIWANIE na aktualizacje.
To jest jak nerwowość dzieci w trakcie kolacji wigilijnej, gdy prezenty czekają pod choinką a dzieci szybko bez apetytu spożywają to mdłe żarcie, zmartwione iż nie mogąc się do tych paczek dorwać od razu.
Cierpliwości
Jak powszechnie wiadomo dzięki badaniu tego w jaki sposób działa Facebook i inne - największy strzał dopaminy dostajemy wtedy kiedy nie wiadomo co i kiedy (losowość) dostaniemy, dlatego Tesla jako rasowy Wielki Szu raz nie da podparcia lędźwi, raz nie da map, tu zdejmie radar, tam doda pompę ciepła... ;) Rozkminili to do perfekcji! :)

tuwxyz

Fachowiec
Zaktualizowana nawigacja ma brakujące wcześniej: A2 na wschód od Wwy, południową obwodnicę Wwy, S17 od węzła Zakręt do końca obwodnicy Kołbieli, prawidłowo oznaczone tymczasowe jezdnie na budowie S7 za Płońskiem w kierunku północnym etc. (tyle zaobserwowałem sam).
Wcześniej nie dało się wyznaczać celu na trasach zawierających te odcinki, bo co chwilę nawigacja kazała zawracać, albo skręcać.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wiele rzeczy dali na wniosek.... Na ogól z oprogramowania. Nowi właściciele to mają, my czekaliśmy. Naprawdę sporo tego z 60 aktualizacji lekko. Wiadamo, ze wg wielu praca głową to jak wypisanie recepty, nic nie kosztuje. To se wypisz i zaprojektuj... algorytmy, summon sentry, dog , camper mode itd. Odczyt z ekranu, itd..
Z mechanicznych rzeczy, tez trochę dali w/w pompa, grzana kierownica.
Niestety do dobrego sie łatwo przyzwyczaić i niedocenia sie tej pracy która jest niematerialna.
Część elementow jednak znika.
Problemem jest nasze przyzwyczajenie do innego sposoby sprzedaży. Chcemy być bajerowani i informowani wcześniej . Lubimy stabilność. Fajne jest posiadanie czegoś co juz ma sąsiad. Jak thuje w ogrodzie. A tu bierzesz lub nie. Możesz zwrócić, to dlaczego tak mało ludzi zwraca?

Michal

Moderator
Dziękuję za rady. Zrobiłem wszystko, od sygnału WiFi na 5 kresek po fabryczne ustawienia, ale bez rezultatu. Teraz popiszę maile do Tesli.
Ja też nadal nie mam updatu map mam nadzieję, że Tobie przyjdą wcześniej niż mi ;)