Nowe salony i serwisy Tesli w Polsce

Michal

Moderator
Dają, czy "pożyczają na chwilę wydania"? ;)

wiktor

Posiadacz elektryka
Ja dostałem w Skodzie szampana jak pierwsza używaną Octavie odbierałem z salonu... i c**je mnie oszukali:
1/ bo auto miało być bezwypadkowe, a po 3 latach jak mi dziadek wjechał w bok to okazało się, że cały bok był robiony
2/ hamulce miały być zrobione na nowe a po 5 miesiącach musiałem nowe tarcze i klocki dawać bo się skończyły

Wracając do szampana to czułem się głupio i jeszcze mi fotę zrobili i potem ją do domu wydrukowaną przysłali 🥳

inter

Pionier e-mobilności
Aktualizacja salonu-serwis Katowice.
Na terenie pojawiły się używane samochody skoda. Wygląda na to że Tesli, nie spieszy się aby to było w tym rok.

inter

Pionier e-mobilności
Może to przyrywka...
;-)
We wrześniu też stały, potem znikły i od tego tygodnia znów stoją. Historia salonu jest ciekawa. Auto-Kopex miał tam salon Hondy i obok Hyundaia. Kiedy sprzedał cały dział samochodowy, Hyundaia kupił Wawrosz, a wcześniej AutoKopex zamknął salon Hondy. Wawrosz otworzył tam salon aut używanych. Kilka lat temu salon kupił BAH i tam sprzedawał swoje samochody do czasu upadku. Wygląda, że do momentu otwarcia salonu Tesli, Wawrosz "pożycza teren".

elektryk

Pionier e-mobilności
We wrześniu też stały, potem znikły i od tego tygodnia znów stoją. Historia salonu jest ciekawa. Auto-Kopex miał tam salon Hondy i obok Hyundaia. Kiedy sprzedał cały dział samochodowy, Hyundaia kupił Wawrosz, a wcześniej AutoKopex zamknął salon Hondy. Wawrosz otworzył tam salon aut używanych. Kilka lat temu salon kupił BAH i tam sprzedawał swoje samochody do czasu upadku. Wygląda, że do momentu otwarcia salonu Tesli, Wawrosz "pożycza teren".
Jeśli ktoś miałby optymalizować najlepszy moment na otwarcie salonu to nie jest to początek roku, a raczej początek drugiego kwartału. Q1 to tzw. niski sezon w branży moto, firmy już kupiły (bo koszty za ubiegły rok), większość starego rocznika już wyprzedana.

Może nie dogadali się co do ceny przejęcia i szukają innego miejsca.

KrzysztofFly

Moderator
A mi się wydaje, że Elon przeczytał tutaj na forum, że co niektórzy uważają, iż salon Tesli w Ząbkach jest zbyt mało glamour, z obawy, że ten w Katowicach także nie spełni ich oczekiwań, postanowił osobiście poszukać czegoś bardziej odpowiedniego ;). Zapewne w ciągu "dwóch tygodni" osobiście przyleci do Polski i dokona wyboru lokali na nowe salony Tesli w Polsce.

inter

Pionier e-mobilności
Jeśli ktoś miałby optymalizować najlepszy moment na otwarcie salonu to nie jest to początek roku, a raczej początek drugiego kwartału. Q1 to tzw. niski sezon w branży moto, firmy już kupiły (bo koszty za ubiegły rok), większość starego rocznika już wyprzedana.

Prawdę mówiąc Tesli to nie dotyczy. Ząbki chyba też powstały na początku roku.

Najnowsze dyskusje