Nowy cennik Ionity od 28.05.2024

STMS

Pionier e-mobilności
GW już nie ma roamingu wiec zapłacisz stawkę 3.5. Ionity to na chwile obecną najsensowniejszy operator do podróżowania po Europie bez dziesiątek aplikacji i wreszcie z dostępną ceną. Czekam na ruch GW.

a skąd wiesz co zaproponuje GW za taki roaming ?

wg mnie napewno nie walną stawki podstawowej dla abonamentowców

Ev3

Pionier e-mobilności
a skąd wiesz co zaproponuje GW za taki roaming ?
Wiadomo przecież co zaproponował.
Cenę operatora.
A operator ma dla nieabonamentowców cenę 3,50 w Polsce i najwyższą stosowaną za granicą.

Jak dla mnie GW w ogóle wypisał się z (sensownego) roamingu w ten sposób.

STMS

Pionier e-mobilności
Wiadomo przecież co zaproponował.
Cenę operatora.
A operator ma dla nieabonamentowców cenę 3,50 w Polsce i najwyższą stosowaną za granicą.

Jak dla mnie GW w ogóle wypisał się z (sensownego) roamingu w ten sposób.

chyba za bardzo upraszczasz - zobaczymy 1 czerwca

obym miał rację inaczej faktycznie GW roaming przestaje mieć sens i zostaje tylko SuC + kombinowanie z zagranicznymi pakietami w razie wyjazdów

Ev3

Pionier e-mobilności
chyba za bardzo upraszczasz - zobaczymy 1 czerwca

obym miał rację inaczej faktycznie GW roaming przestaje mieć sens i zostaje tylko SuC + kombinowanie z zagranicznymi pakietami w razie wyjazdów
Pakiet od Ionity zaczął przecież mieć sens i w Polsce i za granicą.

marco_25

Pionier e-mobilności
Dla tesli nie bardzo - SuC zawsze tańsze i więcej tego niż ionity

Okaże się po 1 czerwca co GW zaproponuje
dokładnie, wystarczy wyjechać z Polsk na zachód lub południe i lokalizacje SuC zaczynają mieć większy sens o cenie nie wspominając. GW pozostanie do podróży po Polsce z uwagi sensownie rozstawione stację na trasach. Ze swojej strony bardzo kibicuje EkoEN, w mojej ocenie hub przy Okęciu to wzór dla innych.

STMS

Pionier e-mobilności
Tesla to inna bajka w roamingu.

no i dlatego się powtarza kolejny raz twierdzenie, że jak chcesz mieć elektryka do czegoś więcej niż jeżdżenie po PL to najwygodniejsza do tego jest TESLA i jeszcze sporo lat nic tego nie zmieni

Halisep

Posiadacz elektryka
no i dlatego się powtarza kolejny raz twierdzenie, że jak chcesz mieć elektryka do czegoś więcej niż jeżdżenie po PL to najwygodniejsza do tego jest TESLA i jeszcze sporo lat nic tego nie zmieni
No nie.
Po pierwsze, na zachodzie jest mnóstwo ładowarek Ionity i często w lepszej lokalizacji niż SuC.
Po drugie, przy tych cenach jest już bardzo znośnie. Dodatkowo inne marki mogą mieć swoje preferencyjne abonamenty z uwzględnieniem Ionity w jeszcze niższej cenie niż w tym Ionity Passport.
No i po trzecie, na zachodzie też możesz korzystać nie-teslą z SuC, ale tutaj patrz punkt 1, czyli często gorsza lokalizacja SuC.

nabrU

Moderator
O ile UK to Zachód ;) to nie tragizujmy z tymi SuC 'daleko od szosy'. U mnie pewnie jakaś połowa z ponad 200 lokalizacji SuC to są MOPy