Nowy soft do Infotaiment i nowe mapy

KrzysztofFly

Moderator
W zasadzie to i tak korzystam z Android Auto, to nie wiem po co to aktualizuję. Chyba tylko z przyzwyczajenia.
Mam tak samo z używaniem AA, więc chyba tylko po to, aby mieć najnowszą wersję ;).

p0li

Pionier e-mobilności
wbudowana navi ma taka zalete w stosunku do googlemaps ze bez wytyczenia trasy pokazuje ruch drogowy live - wlaczam mape i widzie gdzie jest czerwono czy pomaranczowo i ile minut bede musial tam stac
na gmapsie jak nie wyznaczysz trasy to tego nie ma

KrzysztofFly

Moderator
Pojawił się nowy soft (44.07.33.32_NAC-r0) do naszych Citroenów (do bliźniaczych Stellantisów, zapewne też). Ściągnąłem, jednak jeszcze nie instalowałem, więc nie wiem czy coś nowego wnosi (zapewne jak zwykle nic ;) ). Zainstaluję zapewne w weekend, więc ewentualnie podzielę się informacjami jak coś zauważę.

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja zainstalowałem w moim e208, nie widzę żadnych zmian. Jedynie zauważyłem, że zawsze uda mi się uruchomić zdalnie klimę, ale nie wiem czy to ma związek z tą aktualizacją.

GrzesiekK

Zadomawiam się
To ciekawe zagadnienie. Serwis może zaproponować płatna aktualizacje softu, ktoś pisał że 290 PLN. Nikt nie wie co zmienia. Po prostu zapłacimy i jeździmy dalej :) Taki soft to można co tydzień wydawać.

Jarecki

Zadomawiam się
jest dostępna aktualizacja jednostki multiedialnej z 30.07.2021 - nie znalazłem co się zmieniło, ale ostatni update był rok wcześniej więc pewnie sumaryczna poprawka wszystkich błedów (aczkolwiek ja żadnych nie zauważyłem)

Przed chwilą załadowałem nowy soft, ale też nie umiem znaleźć czegoś co poprawiłoby tą nędzę, którą dostajemy od citroena. Przy okazji jakie aplikacje i jak można dodać do auta?

Jarecki

Zadomawiam się
- nie znalazłem co się zmieniło, ale ostatni update był rok wcześniej więc pewnie sumaryczna poprawka wszystkich błedów (aczkolwiek ja żadnych nie zauważyłem)
Właśnie przed chwilą załadowałem. Szukałem zmian, poprawek, ale nic w tej biedzie zaoferowanej przez citroena się nie zmieniło.
Jak dodać i jakie można "aplikacje pojazdu", bo jest tylko energia.

smoła

Nowy na Forum
Witam, podacie linki skąd pobieracie soft i mapy? Auto sprowadzone z Niemiec Citroen C4 Grand Pisasso2 soft i mapy oryginalne z roku produkcji 2014r. Już doczytałem wcześniej że pendrive musi być sformatowany na fat 32 ;) z góry wielkie dzięki

KrzysztofFly

Moderator
Witam, podacie linki skąd pobieracie soft i mapy? Auto sprowadzone z Niemiec Citroen C4 Grand Pisasso2 soft i mapy oryginalne z roku produkcji 2014r. Już doczytałem wcześniej że pendrive musi być sformatowany na fat 32 ;) z góry wielkie dzięki
Zapewne nie zauważyłeś, że trafiłeś na forum dotyczące modelu C4 trzeciej generacji ;), a więc modelu produkowanego od 10.2020 roku, a to zupełnie inny model niż ten o który pytasz.
Aby jednak odpowiedzieć na Twoje pytanie i zaspokoić Twoją ciekawość, software i mapy, pobieramy za pomocą aplikacji Citroen Update ;).
1741631730430.png